BARNEVELD – Op de oproep van de BIK onder JOS-leden om zich aan te sluiten bij een BIK-portefeuille zijn er twee ondernemers die zich gemeld hebben.

Jan Schut (Jonker & Fieret) is gekoppeld aan Rabobank-directeur Marcel Wijnen en gaat zich verdiepen in de portefeuille Barneveld Werkt en onderneemt. Denk hierbij aan zaken als ondernemersklimaat, vestigingsklimaat, bedrijventerreinen, regeldruk, aanbestedingsbeleid en samenwerking met de gemeente Barneveld.

Rik van der Woerd (Rix Dienstverlening) gaat samenwerken met BIK-bestuurslid Gijs Eikelenboom (portefeuille Barneveld werkt samen). Deze portefeuille gaat vooral over samenwerking in de regio met overheden, andere ondernemers en onderwijs. Leden die ook interesse hebben in samenwerking met een BIK-bestuurder, kunnen zich aanmelden bij iemand van het JOS-bestuur.

Terugblikkend op 2020 was het al met al een enerverend jaar voor veel ondernemers, blikt het JOS-bestuur terug. “De gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen verschillend. Sommige bedrijven floreren als nooit tevoren, er zijn bedrijven die in een lagere versnelling moeten, maar de coronaperiode wel doorkomen. Helaas zijn er ook bedrijven die het heel moeilijk hebben en alle zeilen moeten bijzetten om te kunnen overleven. Kortom, de contrasten waren nog nooit zo groot.”

Voor veel ondernemers wellicht een jaar om snel te vergeten, maar ook een jaar van nieuwe kansen en initiatieven. In deze crisistijd laten JOS-ondernemers hun veerkracht en creativiteit zien. Het is positief dat we meer naar elkaar om zijn gaan zien, de gunning is hoog en er worden heel gave en compleet nieuwe businessmodellen ontwikkeld. Dat is iets om trots op te zijn. Er zullen nog moeilijke maanden aankomen. Door er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen, komen we er met z'n allen sterker uit en wordt 2021 hopelijk voor iedereen een mooi jaar.”

www.josbarneveld.nl

 


JOS polst behoefte aan activiteiten in coronatijd

Door de coronamaatregelen is de JOS-agenda voor de komende maanden uitgedund. De nieuwjaarsreceptie gaat niet door en ook de geplande inspiratiesessie met ondernemer Erik van Donselaar is op de lange baan geschoven. Het JOS-bestuur denkt ondertussen wel na over alternatieve manieren om elkaar te ontmoeten. Onlangs is met een enquête geïnventariseerd welke wensen JOS-leden hebben als het gaat om activiteiten in coronatijd. Is er behoefte om elkaar online te ontmoeten of wachten de jonge ondernemers liever weer tot grotere bijeenkomsten zijn toegestaan? En is er vooral behoefte aan informele contacten zoals een borrel of juist aan netwerkgelegenheden of informatieve sessies? Het JOS-bestuur gebruikt de uitkomsten van de enquête bij de plannen voor 2021.

 

Ben je JOS-lid en heb je de enquête nog niet ingevuld? Doe dit dan nog snel! De link vind je in de laatste nieuwsbrief van de JOS