BARNEVELD - Van prachtige moderne keukens tot bedrijfsinterieurs. De mannen van De Keukenmakery op bedrijventerrein De Valk draaien er hun hand niet voor om. En die vaardige handen zijn precies de reden waarom het familiebedrijf zo’n goede naam heeft opgebouwd in Barneveld en omgeving.

De geur van vers hout en zaagsel. Het onmiskenbare geluid van houtbewerkingsmachines. Wie langs de werkplaats van De Keukenmakery aan de Bellstraat 21i loopt, heeft direct een goed beeld van wat hier gebeurt. Vader Gerrit van den Brink en zijn zoons Erik en Martijn zijn bedreven meubelmakers met een passie voor ambachtelijk gemaakte keukens van topkwaliteit.

Keukendromen
Erik: “Mensen denken bij ambachtelijk handwerk al snel aan robuuste, houten keukens. En die maken we zeker ook, maar in feite kunnen we elke keukendroom werkelijkheid maken. Of het nou een sfeervolle landelijke keuken is of een strakke, greeploze moderne keuken in trendy mat zwart.”

Eigen fabrikaat
Het verschil tussen De Keukenmakery en de meer gangbare keukenbedrijven is dat de Barnevelders hun keukenmeubelen volledig in eigen huis fabriceren. “Daardoor kunnen we garanderen dat onze keukens van hoge kwaliteit zijn. Praktisch onverwoestbaar”, aldus Erik. “Dat betekent overigens niet direct dat je bij ons een hogere prijs betaalt dan bij de buurman. Een gevleugelde uitspraak hier intern – met een knipoog uiteraard – is al jaren: ‘We zijn niet de duurste, maar wel de beste’.”

Meubelmakers
Sinds De Keukenmakery een goede drie jaar geleden op bedrijventerrein De Valk neerstreek, werden de werkzaamheden voorzichtig uitgebreid met interieur- en meubelbouw. “Vaak vloeit dat al automatisch voort uit een keukenopdracht voor een klant. Denk aan buffetkasten, badkamermeubelen, kledingkasten of een mooie eiken eettafel die matcht met de schouw. Net als onze keukens kunnen die in alle mogelijke materialen gemaakt worden, zoals eikenhout, oude wagondelen, Indonesisch hout, maar ook rvs.”

Zakelijke interieurs
Ook aan bedrijven levert De Keukenmakery complete interieurs. “Van tafels en balies tot maatwerkmeubelen voor winkels of kantoren. In 2021 hopen we meer dergelijke projecten te gaan doen. De afgelopen tijd heeft de focus namelijk noodgedwongen meer op de keukens gelegen, mede door een tekort aan mankracht. Hopelijk vinden we binnenkort iemand die het team kan versterken zodat ook De Meubelmakery, zoals onze tweede bedrijfstak heet, gestaag kan doorgroeien.”

www.dekeukenmakery.nl