BARNEVELD - Voor ondernemers is het verduurzamen van bedrijfsruimten een strategische stap om energiekosten te verlagen en het comfort te verhogen. De Veluwe Isolatie biedt een oplossing voor dit vraagstuk, met de extra stimulans van overheidssubsidies voor vloerisolatie. 

Veel oudere bedrijfspanden hebben te maken met koude vloeren en tocht, wat niet alleen het werkklimaat beïnvloedt, maar ook leidt tot hogere energiekosten. De Veluwe Isolatie, de onderneming van Barnevelder Teun van den Oever en Voorthuizenaar Wim Geurtsen, biedt een effectieve oplossing door gebruik te maken van hoogwaardig isolatieschuim, dat het energieverbruik helpt verlagen. Deze innovatieve aanpak resulteert niet alleen in een verbeterd binnenklimaat, maar ook in een aanzienlijke besparing op de energiekosten – met jaarlijkse besparingen die kunnen oplopen tot honderden euro's.

De isolatiemogelijkheden van De Veluwe Isolatie zijn speciaal ontworpen voor zakelijke toepassingen. Voor bedrijfsruimten met een goede toegankelijkheid is isolatieschuim vaak de beste keuze vanwege de naadloze afwerking en hoge isolatiewaarde. Voor vochtige kruipruimtes maakt De Veluwe Isolatie gebruik van HR++ EPS-parels, die in de ruimte worden geblazen en zich verspreiden om een effectieve bodemisolatielaag te vormen.

Voordat De Veluwe Isolatie begint met de werkzaamheden, wordt eerst een uitgebreide inspectie uitgevoerd van de vloer en de kruipruimte, vertelt Teun van den Oever. “Zo kunnen we de toegankelijkheid van de kruipruimte beoordelen en eventuele vocht- of schimmelproblemen traceren die eerst moeten worden opgelost.”

Naadloze, isolerende laag
De isolatie zelf wordt aangebracht met speciale spuitapparatuur. Het isolatieschuim wordt via een slang aan de onderkant van de vloer gespoten, waar het snel uitzet en alle kieren en gaten vult. Dit zorgt voor een naadloze, isolerende laag die voorkomt dat koude lucht van buiten naar binnen komt. Het aanbrengen van vloerisolatie kan snel en efficiënt worden uitgevoerd, vaak met minimale verstoring van de dagelijkse bedrijfsvoering. “De isolatiewerkzaamheden kunnen binnen een paar uur worden afgerond, waardoor bedrijven snel kunnen profiteren van de voordelen zonder langdurige onderbrekingen. Dit is ideaal voor ondernemers die hun activiteiten niet willen verstoren.”

Slimme investering
Voor ondernemers die hun vastgoed willen verduurzamen, is vloerisolatie een slimme investering die niet alleen de operationele kosten verlaagt, maar ook bijdraagt aan een comfortabelere werkomgeving. Bovendien kan investeren in vloerisolatie de waarde van een bedrijfspand aanzienlijk verhogen. “Potentiële kopers en huurders zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiënte gebouwen. Een goed geïsoleerd pand is aantrekkelijker op de markt en kan leiden tot een hogere verkoop- of huurprijs.”

Er zijn verschillende mogelijkheden voor overheidssubsidies en financiële ondersteuning voor ondernemers die vloerisolatie willen toepassen. De Veluwe Isolatie vertelt je er graag meer over.

www.develuweisolatie.nl