Hoe vind je als student het bedrijf dat past bij jouw afstudeerambities? Het online matchingsplatform van Barneveld Tomorrow leverde Brent Thomassen een succesvolle match op met Van Ee Speel.

Als student Integrated Product Design in Delft hoopt hij dit jaar zijn tweejarige master af te ronden. Maar eerst moet het sluitstuk worden voltooid: zijn afstudeeropdracht. Daarvoor zocht hij een onderneming waar hij speelgoed, meubels of kunstobjecten kon ontwerpen. Van Ee Speel uit Kootwijkerbroek– met 30 jaar ervaring met het inrichten van schoolpleinen en speelplaatsen voor onder meer scholen, kinderdagverblijven en gemeentes – bleek een goede match. “Ze hebben contact met me opgenomen vanwege mijn interesse in ontwerpen. Circulariteit is een hot topic, ook in de speelgoedbranche. Ik ga er daarom speeltoestellen ontwerpen waarin duurzaamheid een rol speelt.”

Hoe kunnen speeltoestellen duurzamer worden? “Bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke materialen. Of door ze volledig recyclebaar te maken of te zorgen dat ze langer meegaan en dus niet vervangen hoeven te worden. Ik wil iets ontwerpen met circulaire materialen. Of dat een schommel, klimrek of ander speeltoestel wordt, dat ga ik nog uitzoeken.”

De eerste stap? “Onderzoeken wat er bij andere bedrijven al gedaan is op het gebied van circulariteit. En kijken welke materialen op welke plek beschikbaar zijn, wat we daarvan kunnen gebruiken, de mate van duurzaamheid ervan bepalen en dat vervolgens in kaart brengen. Daarna volgt in overleg met Van Ee Speel de schets- en ontwerpfase.” De opdracht kan hij grootdeels vanuit zijn studentenwoning in Delft doen, maar hij zal ongetwijfeld ook zo nu en dan naar de gemeente Barneveld afreizen. Bekend terrein, want hij is er geboren en getogen tot zijn studententijd, vertelt hij. Of hij uiteindelijk in Barneveld een baan wil vinden? “Dat weet ik nog niet, maar het is in elk geval erg leuk dat ik nu dankzij Barneveld Tomorrow bij een lokaal bedrijf mijn afstudeeropdracht kan doen.”

www.barneveldtomorrow.nl