Ict-dienstverlener Detron is eind september gefuseerd met Zetacom. De twee gaan verder onder de naam Esprit ICT. De re-branding markeert een nieuwe fase voor de bedrijven, waarbij Esprit ICT zich richt op het leveren van complete ict-oplossingen voor zowel mkb-bedrijven als grotere organisaties.

De Barneveldse vestiging van Detron was voorheen Van Delen Telecom. Dat bedrijf werd na 25 jaar door de oprichters Corné en Alida van Delen in 2023 verkocht aan Gerjan Mulder en Sander Lam. Deze waren toen al bijna vijftien jaar in dienst bij het bedrijf.

De overgang naar Esprit ICT is een gevolg van de overname van Detron en Zetacom door Avedon Capital vorig jaar. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de integratie van producten, diensten en bedrijfsprocessen. Naast de nieuwe naam Esprit ICT zijn onder meer een nieuwe huisstijl en branding ontwikkeld. Daarmee laat Esprit ICT nadrukkelijk zien daadwerkelijk het verschil te maken voor klanten en hun medewerkers, met een uniek platform aan diensten en oplossingen rondom de digitale werkplek. Esprit ICT heeft als één van de weinige ICT-dienstverleners in Nederland een volledig geïntegreerd portfolio van IT- en telefoniediensten.