KOOTWIJKERBROEK – De Puurveense molen is de plek waar bezoekers van Kootwijkerbroek meer te weten kunnen komen over het dorp én de lokale bedrijvigheid. Deze zomer werd onder meer een informatiedisplay geplaatst waarop bedrijven zich kunnen presenteren.

Het interactieve display biedt bezoekers de mogelijkheid om allerlei informatie over de molen en de omgeving van Kootwijkerbroek te lezen. “Denk aan leuke info over de molen en het dorp, maar ook welke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden, leuke uitjestips én informatie over lokale winkels en bedrijven. Een waardevolle toevoeging, aangezien de molen alleen op zaterdag geopend is, maar er wel elke dag mensen langsrijden”, vertelt Ben van Luttikhuizen van Stichting de Puurveense molen.  "We willen graag zo compleet mogelijk zijn in de informatievoorziening, dus bedrijven en horeca die zich willen presenteren, kunnen zich bij de stichting melden."

Ook het interieur van de molen heeft enkele belangrijke vernieuwingen ondergaan. Het assortiment van het winkeltje is flink uitgebreid met producten, relatiegeschenken en cadeau-items van lokale bedrijven.

Ook zijn er stalen binnendeuren geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de buitendeuren van de molen ook op winterse dagen kunnen openblijven, waardoor de molen uitnodigender aanvoelt. Deze deuren zijn deels betaald vanuit de Rabo Clubsupport-actie. Op 5 oktober werden ze feestelijk onthuld door directeur Rabobank Gelderse Vallei, Marcel Wijnen.