Didi Dorrestijn-Taal (CDA) wordt de nieuwe wethouder Economische Zaken van de gemeente Barneveld. Ze volgt Gerard van den Hengel (VVD) op, wiens partij niet terugkeert in het college.

Dorrestijn-Taal (53) was al wethouder voor de verkiezingen. Ze volgde in … Eppie Fokkema op, die sneuvelde in de discussie rond het Schaffelaartheater. Haar portefeuille omvat verder o.a. onderwijs, food, toerisme en recreatie, klimaat en duurzaamheid en de ontwikkeling van de centra in Barneveld en Voorthuizen.

De nieuwe wethouder Economische Zaken heeft een bedrijfskundige achtergrond. Ze studeerde aan de HEAO en werkte daarna voor het bouwkostenadviesbureau van haar vader. In 1993 werd ze eigenaar van Aacon Ingenieursbureau BV in Scherpenzeel. Een rol die ze tot 2006 invulde. In dat jaar werd ze wethouder in Renswoude, de gemeente waar ze nog altijd woont. Ze was voor haar wethouderschap in Barneveld ook nog tijdelijk  interim-bestuurder van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Veenendaal.

"Van huis uit ben ik ondernemer. En als bestuurder voel ik mij "een vis in het water". Een ondernemend bestuurder dus", vermeld ze in haar LinkedIn-profiel. "Door zo te werken, vind ik vaak oplossingen buiten de gebaande paden en voel ik mij verantwoordelijk voor het behalen van resultaten binnen de afgesproken periode. Volgens mensen die mij kennen ben ik goed in staat partijen met elkaar te verbinden." 

De accenten van haar economische beleid voor de komende jaren staan in het nieuwe coalitieakkoord 'Dynamisch, Duurzaam en Verbonden'. Kernpunten daarin zijn onder meer het versterken van winkelgebieden, investeren in dorpspromotie, ontwikkeling van  bedrijventerreinen Harselaar-Zuid 1b, Voorthuizen en Stroe en het versneld aanleggen van een Oostelijke rondweg om Barneveld. Ook blijft het nieuwe college lobbyen voor een totaalaanpak van het knooppunt A1/A30, de verbreding van de A1 (tussen Hoevelaken en Apeldoorn) en de komst van een regiosprinter (inclusief stations in Stroe en bij Barneveld-Noord). 

Het volledige coalitieakkoord is hier te lezen. 

(foto: gemeente Barneveld)