BARNEVELD - Grote retailers en topmerken kiezen steeds vaker weer voor gedrukte reclame-uitingen, zoals catalogi en folders. Vellendrukkerij BDU in Barneveld ziet ook kansen voor lokale bedrijven.

In zijn kantoor toont directeur Erik Wink een luxe krant van een grote supermarktketen. Of eigenlijk een megafolder. Op A3-formaat communiceert de supermarkt knallers van aanbiedingen. De krant is onlangs huis-aan-huis verspreid. Wat bleek? Die papieren folder leidde tot meer winkeltraffic dan de online advertenties en berichten op sociale media.

Drukwerk is bezig aan een comeback, merken ze bij Vellendrukkerij BDU. “Steeds meer bedrijven ontdekken dat je met online media niet in alle behoeften van klanten kunt voorzien. Als je weet wat je nodig hebt, is Google heel handig. Maar als jouw klant dat niet weet of helemaal niet zoekt, dan kun je hem of haar met een catalogus toch inspireren en verleiden om een aankoop te doen.”

Brochures en folders
Naast folders en catalogi kan de recent verzelfstandigde Vellendrukkerij BDU ook magazines, jaarverslagen, brochures, flyers en boeken drukken. Het Barneveldse bedrijf gebruikt daarvoor vellen papier die aan twee kanten full colour bedrukt worden. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Tot de klantenkring van de Barneveldse drukkerij horen tal van grote merken. Zo kiest een bekende bouwmarkt voor Vellendrukkerij BDU omdat ze in Barneveld de kleurechtheid van drukwerk kunnen garanderen. Wel zo handig als je verfstalen wilt vergelijken. Een groot automerk valt juist voor de service en begeleiding die Vellendrukkerij BDU biedt.

Service en aandacht
“Wij ondersteunen klanten bij het maken van de juiste papierkeuze, controleren al het drukwerk intensief voor het op de pers gaat, kunnen ook de verzending per post voor je regelen”, somt Wink op. Ook de flexibiliteit en snelheid zijn belangrijke usp’s. “Wij drukken 24 uur per dag, 5 dagen per week.” Eerder dit jaar nam Vellendrukkerij BDU een nieuwe drukpers in gebruik. Daarmee kan het razendsnel schakelen tussen drukopdrachten en tot 18.000 vellen per uur drukken. “We zijn helemaal klaar voor de toekomst en helpen ook graag Barneveldse bedrijven om met print op te vallen onder hun doelgroep.”

www.vellendrukkerijbdu.nl