BARNEVELD – Steeds meer ondernemers besteden in hun bedrijfsvoering aandacht aan duurzaamheid. Op 28 mei wordt daarom het Duurzaam Ondernemen Event georganiseerd.

Ondernemers krijgen deze avond meer informatie over hoe ze kunnen gebruikmaken van subsidie en kunnen bovendien deelnemen aan workshops van onder meer de Rabobank, Bosch Beton en de gemeente Barneveld.

Ook is Victor Mids uitgenodigd, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck van AVROTROS, waarin hij trucs en neuropsychologische experimenten uitvoert. Mids brengt illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Het besparen van energie en het toepassen van andere duurzame oplossingen heeft vaak te maken met het veranderen van ons gedrag. Mids geeft zijn gehoor een inkijkje in hoe je gedrag kunt veranderen en neemt ondernemers mee in belangrijke stappen richting een duurzaam Barneveld.

Tijdens het event is er aandacht voor subsidie die beschikbaar is voor ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen. Deze ‘groene geldpot’ is het resultaat van inspanningen van de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Barneveld (SOGB) en voorziet in de helft van de kosten (tot een maximum van duizend euro) voor het uitvoeren van een energiescan, waarmee ondernemers inzicht krijgen in de energiebesparende maatregelen die ze kunnen treffen.

Alle BIK-leden ontvangen later dit jaar een uitnodiging voor het Duurzaam Ondernemen Event. Vanaf 16.00 uur zijn ondernemers welkom in het Schaffelaartheater, het programma start om 16.30. Na de workshops en het walking diner gaat gastspreker Victor Mids om 19.00 uur van start met zijn presentatie. Om 19.45 uur wordt de avond afgesloten met een netwerkborrel.

www.barneveldwerktduurzaam.nl