BARNEVELD - Leertouwer gaat ondernemers helpen om energie te besparen. De onderneming lanceerde daarvoor recent het dienstenplatform eCoach. 

eCoach geeft bedrijfsbreed, per afdeling, productielijn of zelfs per machine inzicht in het verbruik van stroom, gas en water. Hiervoor is een monitoringstool ontwikkeld. Deze koppelt informatie van slimme energiemeters aan relevante gegevens over de bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan het aantal aanwezige medewerkers op de werkvloer, de productiecapaciteit of de weersomstandigheden.

,,Je ziet zo bijvoorbeeld of er afdelingen zijn die opvallend veel energie gebruiken of dat er machines verkeerd afgesteld zijn”, zegt Henri Lootens. ,,Dat inzicht is heel belangrijk, want zo kan je doelgericht investeren in duurzaamheid en weet je zeker dat je maatregelen ook echt besparingen opleveren.”

Lootens adviseert bedrijven vervolgens aan de hand van de verbruiksanalyse over besparingsmogelijkheden. ,,Onze ervaring is dat er relatief makkelijk tot 15 procent te besparen valt. Vooral in de industrie valt nog een wereld te winnen en daar gaat het om grote bedragen.”  De monitoring gaat via een online tool die werkt op pc, laptop, smartphone of tablet. Ondernemers kunnen met een internetverbinding overal en altijd hun energieverbruik monitoren.

leertouwer.nl