BARNEVELD - Een viertal lokale ondernemers heeft de krachten gebundeld. Als De Vitaalcoaches helpen zij bedrijven en hun medewerkers met het werken aan vitaliteit. Dat doen de coaches ieder vanuit hun eigen werkveld op de gebieden voeding, beweging, personeelsbeleid en stressreductie.

“Een goed vitaliteitsbeleid is voor ieder bedrijf van belang. Verzuim wordt steeds vaker veroorzaakt door psychische klachten, zoals stress en burn-out. Als je jouw personeel stimuleert om lichamelijk en geestelijk vitaler te worden, dan levert je dat als bedrijf meer op dan een lager verzuimcijfer. Gezonde medewerkers zijn ook productiever. Weerbaarder in tijden van drukte en veranderingen binnen je bedrijf. Zitten beter op hun plek in je bedrijf. En mensen die mentaal beter in hun vel zitten, komen de sfeer binnen een bedrijf enorm ten goede. Belangrijk, want je medewerkers zijn niet alleen de draaiende motor van je bedrijf, ze zijn ook je visitekaartje naar buiten.” 

Aan het woord is initiatiefnemer van De Vitaalcoaches, Sabine Thissen. Met haar bedrijf Dailylicious Foodcoach werkt zij als vitaliteitscoach en gewichtsconsulente en helpt zij mensen hun levensstijl en voedingspatronen te verbeteren. Vitaliteit gaat iedereen aan, maar het klinkt ook vaak groot en ingewikkeld. Met De Vitaalcoaches willen we vitaliteit laagdrempelig maken. Omdat het juist ook interessant is voor de kleine en middelgrote ondernemingen in de regio.

De Vitaalcoaches
De Vitaalcoaches bestaat naast Thissen uit Lisa Heimgartner, eigenaar van ilove2yoga en Maak werk van wie je bent (loopbaancoaching), Tonnie Floor, eigenaar van WOEST Training en Hilde Brouwer, stress- en burnoutcoach bij Summit Coaching. Door hun krachten te bundelen kunnen zij bedrijven ondersteunen bij vitaliteit in de breedste zin van het woord. “Of er nu behoefte is aan een compleet preventief vitaliteitsplan of een enkele training, mindfulness-sessie of een sportactiviteit.”

www.devitaalcoaches.nl

(Op de foto De Vitaalcoaches, met van links naar rechts Sabine Thissen, Tonnie Floor, Lisa Heimgartner en Hilde Brouwer)