Een netwerk is gezellig en leuk, maar vooral ook super nuttig en helpend in de groei van je eigen bedrijf. Gijs Petersen, directeur van Spyder Koeriers en Transport, heeft dat aan den lijve ondervonden.

“Vooral bij de start van mijn onderneming heb ik veel geleerd van senior-ondernemers bij de JOS en de BIK. Ik wilde graag groeien, maar met name bij de start ga je een beetje op je eigen gevoel af zonder dat je goed weet waar je mee bezig bent. Ik weet nog dat ik destijds sparde met een ondernemer in de logistiek die al een groot bedrijf had neergezet. Die gesprekken hebben me belangrijke inzichten gegeven. Over wat je wel en niet moet doen als je meer personeel aantrekt bijvoorbeeld, maar ook over welke systemen je het beste kunt gebruiken.”

Spyder Koeriers en Transport bestaat inmiddels meer dan 20 jaar en is een toonaangevende koeriersdienst met een wagenpark van twintig voertuigen en dertig mensen aan personeel. In de afgelopen jaren werden diverse koeriersdiensten uit de regio overgenomen en ook voor de korte termijn staat er een overname op de planning. Daarnaast richtte Gijs in 2021 Gelder Logistics op, een bedrijf dat als transportmakelaar fungeert. Beide bedrijven verhuisden deze zomer naar een ruim en modern kantoor aan de Wencopperweg in Barneveld. “Als je begint als ondernemer, moet je het wiel uitvinden. Een netwerk helpt daarbij. Zelf heb ik ervaren hoe een netwerkclub als de JOS daarin een rol kan spelen”, vertelt Gijs. “Nu ik meer dan 20 jaar verder ben, vind ik het leuk om op mijn beurt kennis over te dragen aan een volgende generatie die start met ondernemen. Leuke gesprekken zijn dat. De bijeenkomsten van de JOS, maar ook die van de
BIK, zijn daar mooie gelegenheden voor.”

www.josbarneveld.nl