BARNEVELD - Barneveld Tomorrow heeft haar eerste start-up verwelkomd. Het is een nieuwe stap op weg naar het creëren van een broedplaats waar studenten, hoogopgeleide jonge professionals, nieuwe bedrijfjes en gevestigde ondernemingen met elkaar samenwerken.

Deze zomer nam Barneveld Tomorrow haar intrek bij Rabobank Gelderse Vallei in het hart van Barneveld. Samen met businesspartners Zevenbergen Kantoorefficiency, Europarket, Display Concepts, Intratruin en G.van Beek & Zn is de tweede verdieping van het bankkantoor omgetoverd in een flexibele en multifunctionele werk- en ontmoetingsruimte.

Start-up
Met de vestiging van Magnad, een start-up in online- en contentmarketing, is de eerste plek gevuld. "We zijn dit bedrijf begonnen tijdens onze opleiding aan de CHE. Wij ontzorgen kleine bedrijven die geen tijd en een beperkt budget hebben om online hun eerste stappen te zetten. Op dit moment testen we onze aanpak, volgende stap is dat we die breder gaan uitrollen", vertellen jonge ondernemers Jelle en Bart. De bereikbaarheid, betaalbare huurprijs en het vooruitzicht van contact met andere jonge en innovatieve ondernemers trok ze over de streep om neer te strijken bij Barneveld Tomorrow.

Nieuwe matches
Namens Barneveld Tomorrow voert Joop van Veelen volop gesprekken met studenten, jonge professionals, opleidingsinstellingen en Barneveldse bedrijven. Dat moet de komende maanden leiden tot nieuwe matches in de vorm van bijvoorbeeld onderzoeken, stages, afstudeeropdrachten en andere projecten waarin studenten samenwerken met Barneveldse bedrijven. "Ook nieuwe start-ups die zich willen vestigen zijn van harte welkom", zegt Van Veelen, die ook ondernemers blijft oproepen om contact te zoeken. "Laten we samen investeren in talent. Als we dat in een vroeg stadium doen en laten zien wat voor mooi en innovatief werk je hier kunt doen, is de kans groter dat we hoogopgeleide jongeren kunnen behouden voor Barneveld."

Studentencafé
Zelf investeert Barneveld Tomorrow ook volop in het contact met hoogopgeleide Barneveldse jongeren. Op vrijdagavond 15 november vindt vanaf 19.30 uur een eerste studentencafé plaats in het nieuwe onderkomen. Thema van de avond is hoe je (top)sport met je studie en/of ondernemerschap combineert Twee interessante sprekers uit Barneveld delen hun ervaringen met studenten en young professionals. 

www.barneveldtomorrow.nl