BARNEVELD – Het JOS-bestuur verwelkomde onlangs Winny van Engelenhoven (30) binnen de gelederen. De eerste maanden als algemeen bestuurslid, per maart 2021 neemt ze de voorzittershamer over van Jeroen van Woudenberg. En daarmee wordt ze de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de JOS.

Ze is pas anderhalf jaar lid, maar besloot toen de vacature langskwam te reageren. Het bestuurswerk past bij haar, vertelt ze. “Het is bij uitstek de manier om de mensen binnen deze club nog beter te leren kennen en mijn netwerk te vergroten. Als bestuurslid heb je wat te vertellen en kan je invloed hebben op processen en besluitvorming. Dat vind ik leuk.” Zeker in de voorzittersrol die ze per
1 maart gaat vervullen denkt ze veel nieuwe ervaringen op te doen. “Je fungeert als gesprekspartner voor partijen waar je als vereniging mee te maken hebt. Daarmee zit je 'dicht op het vuur' en speel je een belangrijke rol in de samenwerking met de andere ondernemersverenigingen, zoals de BIK. ”

 In het dagelijks leven is Winny werkzaam als advocaat bij Van Veen Advocaten in Ede. Als specialist op het gebied van arbeids- en contractenrecht werkt ze dagelijks samen met ondernemende mensen in allerlei branches. “Ik heb altijd al advocaat willen worden en ben hier echt op mijn plek. Ik ben gedreven in alles wat ik doe en wil uit elke situatie het beste halen. Eigenschappen die kenmerkend zijn voor mij? Ambitieus, een doorzetter, een verbinder. En ik hecht aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling.”

De JOS is niet de enige vereniging waarbij ze betrokken is. Met regelmaat bezoekt ze de bijeenkomsten van de SDVB Business Club, als aspirant-lid is ze betrokken bij Ladies’ Circle Barneveld en in Ede zet ze zich in bij de Juniorkamer.

Haar eerste activiteit als bestuurslid is inmiddels een feit. Het voltallige bestuur neemt deze weken met alle JOS-leden even telefonisch contact op om belangstelling te tonen in deze voor veel ondernemers lastige tijd. “We hopen natuurlijk dat we elkaar weer zien en spreken tijdens de eerste activiteit op de JOS-agenda, het zeiluitje. Het zou geweldig zijn als dat door kan gaan, we houden de leden op de hoogte.”

www.josbarneveld.nl