BARNEVELD - Verloopt het VCA-certificaat van jouw medewerkers binnenkort? Dan kunnen ze gemakkelijk en snel in Barneveld op cursus om hun diploma opnieuw te halen.

Wincoop Veiligheidstrainingen verzorgt namelijk wekelijks meerdere soorten VCA-cursussen en aansluitende examens op haar trainingslocatie op bedrijventerrein De Briellaerd in Barneveld. Er is dus altijd op korte termijn een plekje beschikbaar, terwijl medewerkers niet ver hoeven te reizen voor hun cursus en examen.

Verschillende VCA-dagcursussen
Natuurlijk staat er wekelijks een VCA-basiscursus op het programma. Voor medewerkers van hoveniersbedrijven en groenvoorzieners is er de VCA-basis groen. Daarnaast zijn er wekelijks VCA-cursussen te volgen voor operationeel leidinggevenden en zzp’ers (VCA-VOL), intercedenten bij een uitzendbureau (VCU-VIL). Chauffeurs met een groot rijbewijs kunnen de VCA-cursus combineren met de verplichte herhaling voor de Code-95.

Gratis e-learning en herexamen
Deelnemers volgen voorafgaand aan de dagcursus een korte e-learning, waardoor hun kennis over veilig en gezond werken op hoofdlijnen al wordt opgefrist. De dagcursussen worden gegeven door een ervaren instructeur, die deelnemers aan de hand van de theorie, praktijkvoorbeelden en oefenvragen voorbereid op het VCA-examen. Dat wordt aansluitend aan de dagcursus afgelegd. Haal je het examen onverhoopt niet? Dan kun je gratis een herexamen volgen. Kosten voor de VCA-cursus bedragen 199,50 euro per persoon, inclusief lunch.

Ook BHV-trainingen in Barneveld
Wincoop Veiligheidstrainingen verzorgt ook BHV-trainingen in Barneveld. De basiscursus bedrijfshulpverlening duurt één dag, de herhalingscursus een halve dag. Deelnemers volgen daarnaast een e-learning. Alle cursussen vinden met maximaal 7 deelnemers plaats, zodat er onderling anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Voor iedere deelnemer is een eigen reanimatiepop beschikbaar, zodat er coronaproof geoefend kan worden.

Wincoop Veiligheidstrainingen verzorgt jaarlijks zo’n 7.000 VCA-, BHV- en EHBO-cursussen op 22 locaties in Nederland of in-company bij bedrijven. Ook leidt het Barneveldse bedrijf als arbo-partner preventiemedewerkers op en stelt het voor bedrijven ontruimplannen en risicoinventarisaties en -evaluaties (RI&E) op.

Update de RI&E nu medewerkers thuiswerken
Werken je medewerkers structureel meer vanuit huis? Dan brengt dat ook andere arbeidsrisico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van lichamelijke klachten door een verkeerde werkhouding. Het is daarom belangrijk en verstandig om je risicoinventarisatie en -evaluatie (RI&E) te updaten als er meer wordt thuisgewerkt. In een RI&E beschrijf je gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor medewerkers. Bij het document hoort een plan van aanpakwaarin staat wat je doet om risico’s te verkleinen. De arbowet verplicht iedere werkgever om zo’n RI&E te (laten) maken. Toch hebben veel bedrijven dat document niet in huis. Ook komt het regelmatig voor dat RI&E’s gedateerd zijn of dat een verplicht plan van aanpak ontbreekt. Dat brengt stevige risico’s met zich mee. Er wordt namelijk vaker gecontroleerd en als er geen RI&E aanwezig is volgt tegenwoordig direct een boete van minimaal 450 euro.

www.in1keervca.nl
ww.in1keerbhv.nl
www.in1keerehbo.nl