BARNEVELD – Op zoek naar een goede schilder, timmerman of metselaar? Een groeiende groep Barneveldse bedrijven wendt zich voor vakpersoneel tot Faber Personeelsdiensten.

Met ruim 2.000 ingezette schilders en bouwmedewerkers in dienst is Faber Personeelsdiensten één van de grotere spelers als het gaat om personeel met twee rechterhanden.

Minder werkgeversrisico's
“Wij helpen bouw- en schildersbedrijven om mee te bewegen met de markt. Dat kan met vast personeel zijn, maar ook door een goede flexibele schil op te bouwen om pieken op te vangen. We ontzorgen ze niet alleen door de juiste matches te maken en werkgeversrisico's weg te nemen, maar zijn ook een verlengstuk van hun HR-afdeling en denken graag mee over personele vraagstukken in de breedste zin van het woord”, vertelt adviseur Naomi van Deuveren.

Bijzonder is bovendien dat Faber Personeelsdiensten samen met vakbedrijven werkt aan instroom in de branche en een concept biedt dat schilders werkzekerheid biedt. “De schildersbranche kent traditioneel seizoenspieken. In de winter is er minder werk. Schilders die graag bezig blijven, leiden wij op tot beginnend installatiemonteur. Zo zijn ze in de winter zeker van werk en inkomen”, vertelt adviseur Rens Mulder.

Goede en gemotiveerde vakmensen
Net een stap extra dus, en dat spreekt vakmensen aan. “Veel schilders en bouwmedewerkers werken al jarenlang bij ons. Dat heeft alles te maken met aandacht en betrokkenheid. Wij kennen iedereen die via ons werkt en zitten regelmatig om tafel om te praten over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling. En wat natuurlijk ook belangrijk is: je hebt bij ons dezelfde goede voorwaarden als wanneer je in vaste dienst bent. Medewerkers krijgen bij ons standaard een jaarcontract, verdienen volgens CAO, bouwen pensioen op, krijgen een kerstpakket en ga zo maar door”, zegt adviseur Luuk Hopman. “Hierdoor kunnen we bouw- en schildersbedrijven goede en gemotiveerde vakmensen bieden.”

www.faberpersoneel.nl