Een Fiets van de zaak is aantrekkelijker dan ooit. Daarom heeft Jansen 2wielers een nieuw concept gelanceerd: 2wielerlease.nl.

Aanleiding is de nieuwe fietsregeling, die sinds 1 januari 2020 van kracht is. Met deze regeling is de fiets van de zaak zeer lucratief, voor zowel werkgever als werknemer. “Zo rijd je de fiets al tegen 7% bijtelling en loopt het fiscaal voordeel op tot wel 85%”, aldus Eric Jansen van 2wielerlease.

De regeling is bedoeld om werkend Nederland fitter en vitaler te maken. “Wie regelmatig fietst is volgens onderzoek jaarlijks gemiddeld twee dagen minder ziek. Als werkgever bespaar je daarnaast ook nog eens op parkeerkosten en uitgaven voor een leaseauto. Bovendien past de leasefiest in een duurzamer mobiliteitsbeleid.”

Inmiddels is het concept geadopteerd door meerdere Barneveldse bedrijven, waaronder Leertouwer BV. De nieuwe regeling is voor werknemers interessant, ook omdat de regeling geheel buiten de werkkostenregeling (WKR) valt. De ondernemer bepaalt zelf of hij meebetaalt aan de leasefiets.  

 

Bekijk hier het magazine voor alle informatie.