VOORTHUIZEN - Er wordt momenteel hard gewerkt aan de verbouwing van Fixet Voorthuizen naar Hubo. De formulewijziging is het gevolg van een overname van de overkoepelende retailorganisatie. Hiermee heeft Hubo circa 200 doe-het-zelf-zaken door heel Nederland, allemaal gerund door zelfstandig ondernemers.

Roland Hartkamp is daar één van. Vijf jaar geleden verhuisde zijn Fixet nog binnen Voorthuizen naar een groter pand met een vloeroppervlak van 1100 vierkante meter. Nu is de verbouwing voornamelijk gericht op de huisstijl van de bouwmarkt. ,,Eigenlijk alles wat nu Fixet is, moet Hubo worden”, vertelt Hartkamp. ,,Het assortiment zelf is het afgelopen jaar al grotendeels gelijk getrokken, we zagen de naamsverandering aankomen.” In oktober 2014 werd DGN retail (met formules Hubo, Multimate en Fixet) onderdeel van Euretco. Deze besloot Fixet te laten vervallen. ,,Daarop koos ik voor Hubo”, verklaart Hartkamp. ,,Hubo is een sterk merk met een betrouwbaar karakter. De keten heeft een wat groter assortiment en staat voor advies en service. Dat is ook altijd onze insteek geweest. Het past prima bij ons.” Vanwege de ruime oppervlakte van de bouwmarkt in Voorthuizen wordt het een Hubo XL.

Hoewel Hartkamp zich met de bouwmarkt primair richt op de consumentenmarkt, heeft hijook een zakelijke klantenkring. ,,Deuren, vloeren, verf of zelfs een toiletpot; aannemers halen bij ons wat ze tijdens de klus te kort komen. Maar ook voor kantoor hebben we een ruim assortiment. Met name de schuifwanden worden veel gebruikt voor archiefkasten. Inbouwen doet onze montageservice graag. Uiteraard op een moment waarop het de ondernemer zelf uitkomt.”

hubo.nl