Met de start van zijn eigen onderneming in nieuwe en gebruikte autobanden ging vijf jaar geleden de droom van Bashar Hanna in vervulling. Inmiddels is HB Auto- & Bandenservice aan de Schoutenstraat uitgegroeid tot een vertrouwd adres voor zowel particuliere als zakelijke rijders.

Bashar heeft de zaak in de afgelopen jaren zorgvuldig en stapje voor stapje opgebouwd, vertelt zijn vrouw Gunay Hanna, die zelf ook betrokken is bij het autobedrijf. En er is tijd en geduld nodig geweest om het vertrouwen van de Barneveldse autorijders te winnen. Maar al die tijd hebben ze vanuit twee belangrijke principes gewerkt waarin ze zelf heilig geloven: eerlijkheid en veiligheid. “Je kunt onwetende klanten van alles wijs maken”, vertelt Bashar. “Ze geven de reparatie van hun auto uit handen omdat ze zelf de technische kennis en vaardigheden niet hebben om het op te lossen. Als ze erachter komen dat je altijd de beste en goedkoopste oplossing weet te vinden en heel precies bent in je werk, dan doet de mond-tot-mondreclame vanzelf zijn werk.” Ze hebben in het afgelopen vijf jaar dan ook precies nul klachten gehad, vertelt een lachende Gunay. En ja, daar zijn ze natuurlijk trots op.

Bashar Hanna begon vijf jaar geleden, middenin de crisistijd, met de verkoop van dertig gebruikte banden. “Een goed moment, omdat er scherper werd gelet op de kosten van een auto. En besparen kan eenvoudig door te kiezen voor tweedehands banden en andere onderdelen. Bovendien ligt mijn uurloon lager dan bij de meeste autobedrijven. Als je op die manier het vertrouwen weet te winnen van klanten, komt groei vanzelf.”

Binnen anderhalf jaar werd het aantal banden verdubbeld en kwamen er kleine en steeds grotere reparaties bij. Het vloeroppervlak van de werkplaats werd verdubbeld en inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een volwaardig autobedrijf waarin gebruikte onderdelen nog steeds een belangrijke rol spelen. Zeker ZZP’ers hebben hier belangstelling voor, merkt Hanna. “Ik heb betrouwbare adressen waar ik gebruikte onderdelen kan inkopen. Een nieuwe uitlaat bijvoorbeeld kost al gauw een paar honderd euro. Daar kan je flink op besparen als je kiest voor een gebruikt exemplaar. Mét garantie.”

Ambities voor de toekomst zijn er ook. Stapje voor stapje, zoals dat in de afgelopen jaren ook ging. Bijscholing om de vakkennis up-to-date te houden blijft belangrijk, zegt Gunay, dus met regelmaat wordt een diploma of certificaat behaald. Maar ook professionalisering en uitbreiding van de werkplaats staat op het wensenlijstje van het zaken-echtpaar. “We hoeven er niet rijk van te worden. De enige wens die we vijf jaar geleden hadden was om op een eerlijke manier onze boterham te verdienen. En dat is ons heel goed gelukt!”

www.hbautobandenservice.nl