Sinds 1 juli heeft de gemeente Barneveld een nieuwe accountmanager economische zaken. Frits op de Haar heeft het stokje overgenomen van Douwe Baars.

De Nijmegenaar voelt zich bevoorrecht om in de gemeente Barneveld te werken. “De gemeente Barneveld is een gemeente die groeit en bloeit. Ik zie er naar uit om ondernemend Barneveld goed te leren kennen en met mijn kennis en ervaring een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het ondernemersklimaat in de gemeente en de regio”, vertelt Op de Haar. “Daarom wil ik de komende maanden met veel mensen kennismaken die een rol spelen in de economie van Barneveld. Het gaat natuurlijk om de mensen. Hoe ze het met elkaar kunnen vinden en willen samenwerken. En dat begint met elkaar leren kennen, elkaar verstaan en elkaar kunnen vinden wanneer dat nodig is.”

Focussen op werkgelegenheid
Samen met collega’s wil hij ondernemers en bedrijven zo goed mogelijk helpen, vertelt Frits op de Haar. “Op de gebieden waarvoor de gemeente verantwoordelijk is óf een bijdrage kan leveren. Ondernemers moeten kunnen doorgaan met ondernemen. En het bedrijfsleven moet zich verder ontwikkelen.” Het gemeentebestuur vindt het van het grootste belang dat er maximale werkgelegenheid is in Barneveld. Op de Haar vertelt: “Inwoners moeten een inkomen verwerven en inhoud kunnen geven aan hun welvaart en welzijn. Concreet kan de gemeente bijvoorbeeld ondersteunen bij de aankoop van kavels voor een bedrijfspand, nieuwbouw en uitbreiding van een pand en het verstrekken van vergunningen. Maar ook met het leggen van contacten en netwerken, zoals ondernemersverenigingen. Samenwerkingsverbanden met bedrijven, ondernemers, provincies etcetera!”

Hulp bieden aan ondernemers
In zijn positie wil de nieuwe accountmanager ondernemers vooral graag een helpende hand bieden. “De wens van de ondernemer staat voor mij centraal. Ik wil in samenwerking met mijn collega’s waar mogelijk die wens zo creatief mogelijk invullen. Soms kan ook iets niet”, zegt Op de Haar. “Het is dan belangrijk om snel te antwoorden zodat met dat antwoord positief of negatief een volgende stap kan worden gezet!”

E: f.opdehaar@barneveld.nl
M: 06-30640638

ondernemersloketbarneveld.nl