BARNEVELD - Een nieuwe naam, nieuw logo en grootse plannen voor zakelijk Barneveld. Meesters in led.nl – zoals Future Company gaat heten – wil de regio duurzamer maken én ondernemers helpen om tot wel 60 procent te besparen.

,,Wat veel ondernemers zich niet realiseren is dat een ledlamp 50 tot 60 procent zuiniger is’’, vertelt Evan van Doornik van Meesters in led.nl. ,,Daarnaast gaat ledverlichting ook drie tot vijf keer langer mee. Een simpele manier om te besparen op de kosten én om duurzaam te ondernemen.”

Future-proof
Een boodschap die onder meer de gemeente Barneveld al ter harte heeft genomen. De gemeente heeft zichzelf strenge energiebesparingsdoelstellingen opgelegd en verving daarom alle lichtbronnen in het gemeentehuis door ledlampen. Van Doornik: ,,We hebben het hele pand future-proof gemaakt. Een mooie opdracht en we zijn blij dat de gemeente die aan ons als lokaal bedrijf gegund heeft.’’

Financieel verstandig
Meesters in led.nl focust op de zakelijke markt. ,,We geven advies, beoordelen de huidige situatie en maken bijvoorbeeld een besparingsrekening met de terugverdientijd. Want dat led een financieel verstandige keuze is – met de regeling Energie-investeringsaftrek kun je 41,5 procent van de investeringskosten extra aftrekken van de fiscale winst – weet lang niet iedere ondernemer. Daarbij helpt led bij het creëren van een prettige werkomgeving. ,,Een normale tl-buis brandt niet constant, maar heeft een onrustige lichtverspreiding. Normale tl knippert zestig keer per seconde aan en uit. Ongemerkt heb je daar last van en worden je ogen moe. Led is prettiger voor de hersenen en levert minder vermoeidheidsklachten op. Dit maakt het bijzonder geschikt voor scholen, kantoorpanden, magazijnen, fabriekshallen en stallen.”

Led-alternatieven
Voor iedere huidige lichtbron is er een identiek led-alternatief. ,,Echter, in sommige gevallen adviseer ik een andere lichtbron of armatuur. Zo hebben we onlangs in een kapsalon de bestaande tl-bakken vervangen door ledpanelen, die in vorm en grootte identiek zijn aan de rest van de plafondplaten. Dat staat niet alleen strakker, door de heldere kleur van het licht werkt het prettiger voor de kappers en klanten. Zeker bij een kapsalon moeten de kleuren die je binnen ziet, hetzelfde zijn als bij daglicht. En door de plaatsing van een paar extra lichtbronnen zijn hinderlijke schaduwen in de kapsalon nu verleden tijd.”

Benieuwd wat Meesters in led.nl voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan.

www.meestersinled.nl/www.future-company.nl