BARNEVELD - De gemeente Barneveld rijdt steeds meer elektrisch. In opdracht van de gemeente heeft Auto Versteeg Buurman twee nieuwe auto’s geleverd. 

Het gaat om twee Citroën Berlingo’s, waarvan één personenauto en één bestelwagen, die op aanraden van Auto Versteeg Buurman zijn gekozen. De nieuwe auto’s zijn onderdeel van een plan dat de gemeente in werking stelt om te verduurzamen.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Barneveld kiest voor Auto Versteeg Buurman. Het autobedrijf en de gemeente houden er al jarenlang een samenwerking op na. Een mooie samenwerking, vindt vestigingsmanager Bert Pater die het advies voor de Berlingo gaf. “De Citroën Berlingo is volledig elektrisch, duurzaam en ziet er gelikt uit. De auto’s worden gebruikt voor personenvervoer en onderhoud. Korte afstanden, die de gemeente nu op duurzame en verantwoorde manier kan afleggen.”

Revolutionaire auto
Pater noemt de Citroën Berlingo een ‘revolutie op energiegebied’. “Het heeft lang geduurd voordat er een elektrische auto op de markt kwam die echt geschikt is voor zakelijk gebruik. Tot nu toe waren er voornamelijk plug-in hybride auto’s. Die rijden deels op brandstof, waardoor je lange afstanden gemakkelijk kunt overbruggen. De Citroën Berlingo is wat dat betreft de eerste volledig elektrische auto die ook geschikt is voor zakelijk gebruik. De komende jaren zullen daar meer types bij komen. We kijken daarom vooral naar de toekomst en de ontwikkeling die elektrische auto’s nog gaan doormaken. In de tussentijd zal ons team qua kennis en kunde op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, zodat wij altijd gedegen advies kunnen geven in de keuze voor een elektrische auto.”

www.versteegbuurman.com