BARNEVELD - Geld uitgeven in je eigen dorp. Dat is in deze tijd meer dan wenselijk voor lokale ondernemers. Een lokale cadeaukaart moet  hierbij helpen, en de gemeente Barneveld droeg hieraan een steentje bij met een bedrag van 15.000 euro. 

“Juist in deze tijd zoeken we naar extra manieren om ondernemers en winkeliers te steunen”, aldus wethouder  Didi Dorrestijn-Taal. “Daarom hebben we als college van B&W ons steentje bijgedragen om deze cadeaukaart te lanceren én het voor ondernemers en winkeliers aantrekkelijk te maken om het eerste jaar zonder eenmalige startkosten in te kunnen stappen.”

De investering past in de oproep die de gemeenteraad van Barneveld deed om als gemeente alles in het werk te stellen winkeliers en ondernemers in deze bijzondere tijd maximaal te ondersteunen. Inmiddels hebben vele tientallen winkeliers en ondernemers in alle dorpen van de gemeente Barneveld (Barneveld, Voorthuizen, De Glind, Terschuur, Zwartebroek, Garderen, Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek) zich aangesloten bij de lokale cadeaukaart.

Welzijn Barneveld|
De cadeaukaart moet inwoners van de gemeente Barneveld stimuleren om hun geld te besteden bij lokale winkeliers. Dat is geen overbodige luxe: uit onderzoek blijkt dat jaarlijks gemiddeld 85 euro per inwoner aan landelijke en online cadeaukaarten wordt besteed, maar dat die bestedingen vaak niet in de eigen gemeente worden gedaan. Voor een gemeente van de omvang van Barneveld gaat het dan al gauw om 5,1 miljoen euro.

Toeristische sector
De cadeaukaart wordt begin volgend jaar uitgebreid als toeristische kaart. “We treden in overleg met de toeristische sector om te kijken of we de kaart ook beschikbaar stellen voor de toeristen en vakantiegangers die naar Barneveld komen. Je kunt het een beetje vergelijken met een Harz Card of een Salzburgerlandcard. Je koopt zo’n kaart en krijgt een boekje met alle kortingen die met die kaart zijn te krijgen. Op die manier proberen we de aantrekkingskracht van Barneveld als toeristische en recreatieve bestemming nog meer te onderstrepen. Dat pakken we dus na de jaarwisseling op, samen met de toeristische sector.”

Het initiatief voor een lokale cadeaukaart ontstond bij Welzijn Barneveld die, namens de gemeente, de jaarlijkse mantelzorgwaardering organiseert. Welzijn Barneveld vroeg zich af of zo’n waardering ook in de vorm van een lokale cadeaukaart zou kunnen. De Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) en de Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV) bespraken dit vervolgens, samen met GROUPCARD – die de kaart exploiteert – met de gemeente Barneveld.

Aanwinst
Simone Giele (Barneveldse Middenstandsvereniging, Ward’s Art) en Anton Kooijman (Ondernemersvereniging Voorthuizen, Phonehouse): “We zijn ontzettend blij dat we, mede dankzij de investering van de gemeente Barneveld, kunnen starten met deze lokale cadeaukaart. We helpen op deze manier lokale winkeliers en ondernemers om deze omzet lokaal te houden. Echt een aanwinst.”

Meedoen en ook een bijdrage leveren aan de lokale leefbaarheid en mogelijkheden om extra omzet te genereren? Neem contact op met John Keunen via 088–538 7034 of john@cadeaukaartbarneveld.nl.

www.cadeaukaartbarneveld.nl
www.ondernemersloketbarneveld.nl

De presentatie van de Cadeaukaart (Foto: Erik van 't Land)