KOOTWIJKERBROEK - In een tijd waarin online winkelen vaak de voorkeur geniet, weet Kuijt Mode zich al decennialang te onderscheiden. Niet alleen door de collectie die klanten uit heel Nederland naar Kootwijkerbroek lokt, maar ook omdat een bezoek aan de winkel voor veel klanten een gezellig uitje is!

Een doordeweekse dag in september. Klanten lopen af en aan door de schuifdeuren van Kuijt Mode. Ze beklimmen de trap richting de lunchroom op de eerste verdieping, bekijken op hun gemak de kleding op de vele rekken, openen het gordijn van hun pashokje om zichzelf te bekijken in de grote passpiegels of drinken een kop koffie aan de lange tafel in het midden van de winkel.

Dit is het domein van ondernemer Remko de Vries en zijn partner Yvonne en hun toegewijde team. In 2004 nam Remko het bedrijf over van de familie Kuijt en in de afgelopen twee decennia wisten ze een steeds bredere klantenkring aan zich te binden. Hun geheim? De zorgvuldig samengestelde casual-collectie uiteraard, die in toenemende mate een steeds jonger publiek aanspreekt. Maar óók het totaalconcept van Kuijt Mode spreekt klanten aan, denkt Remko. “Persoonlijke aandacht en oprecht advies in een ontspannen sfeer: we horen vaak terug dat dit enorm gewaardeerd wordt. En natuurlijk is de gezellige lunchroom, die we zes jaar geleden hebben vergroot op de eerste verdieping, een aantrekkelijk extraatje tijdens het shoppen. Hoe gezellig is het om even een kop koffie te drinken met wat lekkers erbij of een broodje te eten voordat je de auto weer instapt? Maar ook als je niet komt shoppen kan je hier natuurlijk lekker even lunchen of een drankje doen.”

In 2021 besloot Remko te stoppen met de (tweede) winkel in Barneveld om zich helemaal te focussen op de locatie in Kootwijkerbroek. En na twintig jaar hebben ze nog altijd enorm veel plezier in het runnen van hun modezaak. “We wonen weliswaar in Epe, maar zouden nergens liever ondernemen dan op deze mooie locatie in Kootwijkerbroek. We zijn blij om te merken dat steeds meer jonge mensen ons ontdekken en hier slagen voor mooie merken zoals YAYA, Freequent, Nukus, Opus, Geisha, Summum, Cavallaro en Vanguard.”Het lidmaatschap van de OVK is voor Remko en Yvonne vanzelfsprekend. “We waarderen de energie en moeite die wordt gedaan om op te komen voor de belangen van ondernemers in het dorp.”

www.kuijt-mode.nl