BARNEVELD - Gepro Electronics is omgedoopt tot Baulds. Met de nieuwe naam en huisstijl staat alles op scherp om nog meer klanten te helpen hun producten slimmer te maken met IoT (Internet of Things).

De onderneming bestaat ruim tien jaar, sinds twee jaar onder leiding van directeur Ludo Zwaan. Baulds houdt kantoor aan de Energieweg op bedrijventerrein Harselaar. Het team bestaat uit zestien professionals die opdrachtgevers helpen om hun producten slimmer te maken. “En die producten van onze klanten zijn divers: plafond- en minikranen, transport trailers, auto’s, maar ook opslagtanks. Niet voor niets luidt de missie: ‘Your Product Smarter’”, aldus Zwaan.

Baulds is in staat om een vernuftige blackbox te installeren die machines (deels) autonoom laat opereren en op afstand monitort via een 3G/4G verbinding. Ook wordt deze techniek onder het label ‘Smart Farming’ toegepast in de agrarische sector en als ‘Smart Maintenance’ in verschillende gebouwonderhoud toepassingen.

Baulds is bijvoorbeeld partner van het Smart Mobility concept Stapp.in, dat bedacht werd door het Barneveldse autobedrijf Brandsen. In deze deelauto’s werden intelligente verbindingen gebouwd om deelgebruik te vergemakkelijken en om exact te kunnen monitoren waar de auto’s rijden en bijvoorbeeld hoeveel kilometers zijn afgelegd.

Baulds heeft zich in rap tempo ontwikkeld op het gebied van deze technologie die ook wel IoT (Internet of Things) wordt genoemd. Ook het bekende Hoeflon op Harselaar maakt gebruik van de diensten en producten van Baulds. “We kunnen op afstand een minihijskraan uitlezen om data over bijvoorbeeld druksensoren en olietemperatuur zichtbaar te maken op een dashboard. Je kunt je voorstellen dat deze oplossingen in veel verschillende sectoren besparing en efficiëntie kunnen opleveren.’’

Zwaan benadrukt dat Baulds totaalleverancier is voor eigenlijk vele sectoren, waarvoor de term ‘Smart’ kan worden geplaatst. “Voorheen leverden we met name sensoren en connectiviteit, maar we gaan nu een stap verder. Ook de dataopslag in de cloud verzorgen wij en de weergave van die data in een gebruikersvriendelijk webportaal of app. We leveren een complete oplossing; van sensor tot dashboard.”

www.baulds.nl