BARNEVELD - Als je op 26-jarige leeftijd het bedrijf waar pakweg 25 mensen werken van je vader overneemt, dan is dat op z’n zachtst gezegd een flinke uitdaging. Gerrit Lodder ging het ondernemersavontuur aan en riep daarbij de expertise in van Visser & Visser Accountants en Adviseurs.

Inmiddels is hij ruim twee jaar verder en kan Gerrit terugkijken op een succesvolle periode als ‘eigen baas’.  Dat is natuurlijk deels te danken aan het feit dat zijn vader de onderneming Lodder Keukens in goede gezonde staat heeft achtergelaten, geeft hij aan. In 25 jaar tijd wist Arjan Lodder zijn onderneming in design keukens uit te bouwen tot een toonaangevende onderneming die exclusieve keukens ontwerpt en in eigen atelier fabriceert.  Liefhebbers van “Lodder Keukens” uit het hele land weten de weg dan ook goed te vinden naar de showroom op De Briellaerd.

Al in 2008 kwam Gerrit meehelpen in de zaak, en in de jaren die daarop volgden maakte hij, onder meer naast zijn studie bouwkunde, kennis met alle facetten van de bedrijfsvoering. En hoewel hij daardoor bekend was met alle ins en outs binnen Lodder Keukens, was het toch flink schakelen toen hij de zaak van zijn vader overnam. “Bijzonder was dat ik leiding ging geven aan mensen door wie ik zelf opgeleid was.  Maar ook onderwerpen als ‘de financiële structuur van mijn onderneming’ en  ‘hoe laat je iedereen optimaal tot zijn recht komen’ waren nieuw, allemaal zaken waar ik het nodige advies bij kon gebruiken.”

“In Han Brandsen heb ik naast een kundig fiscaal en financieel adviseur een sparringpartner gevonden. Een klankbord waar ik zaken tegenaan houd waar ik het met de jongens in mijn voetbalteam niet over kan hebben. Iemand die naar me luistert en met een frisse blik naar de bedrijfsvoering kijkt. Hij loopt al jarenlang mee en heeft het nodige verstand van zaken en ik kan vertrouwen op zijn expertise. Iemand waarmee ik een klik heb. Heel belangrijk voor een ondernemer als ik, die veel beslissingen op gevoel neemt.” Daarnaast is het natuurlijk erg prettig dat Han werkzaam is bij Visser & Visser, dat net als Lodder Keukens is gevestigd op De Briellaerd. Gerrit heeft zich afgelopen jaren enorm ontwikkeld, vindt Han. “Echt een jonge, gedreven en creatieve ondernemer.  Het is mooi om te zien hoe Gerrit op zijn  manier nieuwe richting geeft aan Lodder Keukens en zijn onderneming verder prrofessionaliseert”.

www.visser-visser.com