Weinig is een relatief begrip. Drie haren op een hoofd is weinig; in de soep is het veel! Ik neem echter aan dat we het woord weinig toch in de juiste context kunnen zien. Zo was er op Prinsjesdag weinig nieuws op het gebied van arbeidszaken. Met het huidige demissionaire kabinet hebben we sowieso een beleidsarme begroting en een miljoenennota die weinig voorstelt.

Gelukkig gaat het goed met de economie, stijgt de koopkracht en gaan de meesten er op vooruit. Goed nieuws voor leraren, politie en de zorgsector. Ook goed nieuws voor werknemers die weinig verdienen, met name de jeugd. Dit goede nieuws is overigens al van eerder dit jaar en reeds per 1 juli 2017 ingegaan. Het wettelijk minimum jeugdloon is namelijk flink op de schop gegaan. Jongeren tot 23 jaar kregen voorheen een lager salaris dan het wettelijk minimum loon (WML), nu € 1.565,40 bruto per maand. Sinds 1 juli 2017 is de leeftijdsgrens voor het WML verlaagd naar 22 jaar en dat scheelt je als 22-jarige maar liefst € 246,55 bruto per maand. Over twee jaar, op 1 juli 2019, gaat de leeftijdsgrens van het WML opnieuw omlaag. Dan hebben 21-jarigen al recht op het WML. Het minimum jeugdloon voor jongeren van 18 jaar en ouder is eveneens verhoogd. Een stijging van een paar tientjes tot meer dan € 100 bruto per maand. Dat is zeker niet weinig!

Dus goed nieuws voor de jeugd, maar daarentegen weinig goed nieuws voor hun werkgevers. Een dergelijke loonstijging leidt immers tot een forse stijging van de loonkosten. Via de Belastingdienst worden deze werkgevers echter gecompenseerd voor deze stijging door middel van het zogenaamde minimumjeugdloonvoordeel. De werkgever die hiervoor in aanmerking komt, hoeft hier weinig voor te doen. De hoogte van de compensatie varieert van ruim € 475 tot circa € 3.285, gerekend over de 2e helft van 2017 en heel 2018. Daar moet u dan wel tot de 2e helft van 2019 op wachten. Daaraan kan ik helaas weinig veranderen.

De compensatie wordt automatisch toegekend, op basis van de salarisadministratie en de loonaangifte. Het is dus zaak dat u deze goed op orde heeft. Twijfelt u daar aan, of wilt u de salarisadministratie eens laten doorlichten door een deskundige? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Bert van Dijk is salarisadviseur bij Schuiteman Accountants & Adviseurs. 

schuiteman.com