KOOTWIJKERBROEK – Met meer dan vijfduizend producten op voorraad en een vijfkoppig enthousiast en vakbekwaam team is Donker Bouwproducten een veel- én graag bezocht adres voor bouwbedrijven, aannemers en zzp’ers.

Sinds anderhalf jaar is de groothandel gevestigd aan De Spil 4, waar op 1.400 vierkante meter een groot scala aan producten en materialen keurig gerangschikt staan te wachten om toegepast en gebruikt te worden op klussen en bouwplaatsen in de wijde regio. Het bedrijf heeft dan ook een vrij unieke plek in Kootwijkerbroek en wijde omstreken. Nergens anders vind je zo'n compleet aanbod aan bouwmaterialen tegen zo'n goede prijs. En nergens is de service zo goed geregeld als hier: elke dag rijdt een chauffeur om producten op te halen of te bezorgen. En wordt er 's ochtends een bestelling geplaatst, dan is het 's middags geregeld. Het rayon waarin de klanten van Donker Bouwproducten vandaan komen, wordt dan ook steeds groter.Daar heeft de zichtbaarheid van het nieuwe pand zeker aan bijgedragen, vertelt oprichter Gerrit Donker. “We merken dat onze naamsbekendheid steeds groter wordt. Voorheen zaten we hier op een steenworp afstand vandaan in een kleiner pand, dat bovendien veel minder zichtbaar was. In ons nieuwe pand zijn we te zien vanaf de Wesselseweg en zijn we ook wat makkelijker aan te rijden. Bovendien hebben we hier heel veel parkeerplek, wat het voor klanten makkelijker maakt om de boel in te laden. We hebben de vierkante meters ook goed benut om ons assortiment uit te breiden en de producten nog overzichtelijker te plaatsen.”

Zo werd er ruimte gemaakt voor een complete lijn Makita-gereedschap, waar veel belangstelling voor is. En werden er tientallen producten aan het assortiment toegevoegd, waardoor de groothandel nog completer is. “Al met al is de verhuizing dus een hele mooie stap voorwaarts geweest.”

Dakbedekking
In 2013 ging Gerrit van start met zijn onderneming vanuit een schuurtje achter zijn huis in Harskamp. “Ik werkte toen als zzp’er in de bouw, en ben daarnaast op aanraden van mijn zoon begonnen met de verkoop van schroeven en EPDM dakbedekking. We kwamen er al snel achter dat er ook veel vraag was naar andere producten. En zo groeide het assortiment steeds verder.” Dakbedekking maakt nog altijd een groot deel uit van de omzet en voor klanten is het prettig dat de groothandel als officiële dealer van Hertalan alles onder één dak heeft.

Gezonde groei
Anno 2022 is de klantenkring van Donker Bouwproducten uitgegroeid tot zo'n 1.300 afnemers, en de groei is er nog lang niet uit, verwachten Gerrit en mede-eigenaar Jan Meerkerk. “Groothandels zoals wij zijn er niet veel. Sommige bedrijven doen het erbij, maar het is onze corebusiness. We zorgen er dan ook voor dat we zo compleet mogelijk zijn, zodat onze klanten hier kunnen bestellen wat ze voor hun bouwklus nodig hebben. Dat doen we al vele jaren met plezier en dat blijven we de komende jaren vanuit deze mooie plek in Kootwijkerbroek doen!”

www.donkerbouwproducten.nl