STROE - Heliflight heeft een nieuwe helikopter in gebruik genomen. Met de uitbreiding van de vloot speelt het Stroese helikopterbedrijf in op een groei in zowel de zakelijke als de particuliere markt.

De nieuwe helikopter is een Airbus EC120b. De compacte, eenmotorige helikopter biedt plaats aan vier passagiers en heeft daarnaast een vrachtruimte. De topsnelheid van de nieuwe heli bedraagt 240 kilometer per uur. Heliflight gaat de helikopter onder meer inzetten voor zakelijke vluchten en VIP-vervoer. “Met een helikopter vermijd je de drukte op wegen en wachttijd op het vliegveld. Heb je bijvoorbeeld een vergadering in Brussel? Dan brengen wij je er in een uur heen”, vertelt Gerrit de Kruif van Heliflight.

Proeflessen
Verder is de nieuwe helikopter beschikbaar voor proeflessen. Die vinden plaats vanaf de eigen heliport. "Na een instructie van dertig minuten ga je de lucht in en mag je de helikopter zelf besturen. Natuurlijk doe je dat onder begeleiding van een ervaren piloot, die kan ingrijpen als het nodig is en zorgt dat je weer veilig aan de grond komt te staan", zegt De Kruif.

Helikopter op evenementen
Heliflight verzorgt onder meer charters, rondvluchten en beveiligings- en bewakingsvluchten. Ook worden de helikopters van het bedrijf regelmatig ingezet bij onder meer open dagen, bedrijfsfeesten, evenementen en festivals. Bij Heliflight werken 3 vaste medewerkers en 25 parttime piloten en crewmembers.

De uitbreiding van de vloot was noodzakelijk omdat Heliflight de vraag naar vluchten sterk zag toenemen. “Het is nu even rustiger door de coronacrisis, maar daarvoor zagen we een stijging van onder meer de civiele en zakelijke opdrachten. Door de uitbreiding van de vloot kunnen we op één dag zowel rondvluchten uitvoeren als personen of goederen vervoeren voor bijvoorbeeld defensie, overheden en bedrijven.”

www.heliflight.nl