BARNEVELD - Kan jouw bedrijfshal, fabriekspand, loods of winkel van binnen of buiten wel een likje verf of latex gebruiken? Maar wil je niet dat je business dagenlang stilligt? Dan biedt Beter dan Rembrandt uitkomst.

Het Barneveldse bedrijf van ondernemer Jos Dibbet is al ruim zeven jaar gespecialiseerd in deze vernieuwende, industriële schildertechniek, waar geen kwast meer bij komt kijken. “Met behulp van een verfspuit brengen we verf (of latex) aan op onder meer metalen buitengevels, binnenwanden en (systeem)plafonds. Dat gaat tot drie keer zo snel als traditioneel schilderen. Wel zo prettig, want elk uur dat er niet gewerkt kan worden kost geld”, zegt Dibbet.

Vaak voordeliger
Hoe groter de ruimte, hoe groter de tijdswinst die geboekt wordt. Een lege bedrijfshal kan bijvoorbeeld al in één dag een metamorfose ondergaan. “De kosten van verfspuiten of latex spuiten liggen dan ook vrijwel altijd lager dan een traditionele schilderbeurt, omdat er minder arbeidsuren nodig zijn.”

Strakker eindresultaat
Een ander voordeel van verfspuiten is dat het een strakker eindresultaat oplevert, zegt Dibbet. “De huidige generatie watergedragen verfsoorten droogt enorm snel, waardoor de kleinste temperatuurverschillen al invloed hebben op de uitvloeiing. Het is daarom lastig om deze verf netjes aan te brengen met een kwast of roller. Met de verfspuit heb je daar geen last van. We kunnen namelijk de temperatuur en luchtvochtigheid van een ruimte invoeren, waarna de machine de verf precies in de juiste conditie houdt. En met een spuitlans kun je ook moeiteloos lastige hoekjes van een egale, strakke verflaag voorzien.”

Ook voor losse objecten en vloeren
De Barneveldse industriële verfspuiter beschikt over een eigen spuitcabine, voor het spuiten van bijvoorbeeld balies of losse inventaris. Ook het coaten van magazijnvloeren behoort tot de mogelijkheden. Eventueel kan Beter dan Rembrandt ook bedrijven ontzorgen door aanverwante klussen zoals timmerwerk, tegelwerk of stucwerk uit handen te nemen. “We werken ook vaak samen met andere aannemers, waarbij we onze planningen nauw op elkaar afstemmen. Zo zorgen we dat je zo snel mogelijk over je ruimte kunt beschikken.”

www.beterdanrembrandt.nl