BARNEVELD - De H&S Group vestigt haar Europese hoofdkantoor in Barneveld. Per 1 januari centraliseert de intermodale vervoerder van vloeibare levensmiddelen al haar kantooractiviteiten in de laatste beschikbare kantoortoren aan de Baron van Nagellstraat.

Het gaat om het kantoorgebouw Het Binnenhof, dat wordt omgedoopt tot House of Solutions. Met een parkeerkelder, vier verdiepingen en een oppervlakte van 5.403 m² is het een van de grootste kantoorpanden van Harselaar. Er komen 125 medewerkers van H&S Group te werken, die nu nog opereren vanuit verschillende locaties in Oss en Barneveld. “Het centraliseren van onze operationele activiteiten is een langgekoesterde wens”, vertelt algemeen directeur Ubbo Hempenius. “Het gaat bijdragen aan de efficiency van onze activiteiten en het uitbouwen van onze positie als ketenregisseur in hoogwaardige, IT-gebaseerde logistieke oplossingen voor vervoer van vloeibare levensmiddelen.”

H&S Group houdt ook haar locatie aan de Energieweg aan. Daar beschikt het bedrijf onder meer over een truckwash en faciliteiten om tanks waarin de levensmiddelen worden vervoerd te reinigen en te vullen. In totaal heeft de H&S Group meer dan tien locaties verspreid over Europa. Het gaat onder meer om productiefaciliteiten, schoonmaakstations en koelhuizen. Bij het bedrijf werken zo'n 600 medewerkers.

Intermodaal
De H&S Group begon in 1946 als een klein familiebedrijf dat melk vervoerde. In de afgelopen decennia groeide het bedrijf uit tot een van de grotere Europese spelers in intermodaal vervoer van vloeibare levensmiddelen. Melk, maar ook sappen en bijvoorbeeld bier, gaan steeds vaker niet alleen per vrachtwagen door Europa, maar ook per binnenschip of trein. Het regisseren van die logistieke stromen gebeurt dus straks vanuit het nieuwe Europese hoofdkantoor, met behulp van slimme IT-oplosingen. Zo richtte H&S Group in 2016 de start-up Uturn op: een matchingsplatform voor de transportindustrie.

Het kantoorpand waar H&S Group haar intrek neemt, werd 15 jaar geleden gebouwd maar werd gek genoeg nooit in gebruik genomen. Het oogt dan ook nog gloednieuw van binnen. Ook de naastgelegen panden stonden lange tijd leeg, waardoor er enige tijd geleden zelfs stemmen opgingen om te onderzoeken of de gebouwen niet omgebouwd konden worden tot wooncomplexen. Met de komst van snelgroeiende bedrijven als CRM Partners en Lagerwey Wind en COIN, dat uitwijklocaties biedt aan multinationals, is het kantorenpark echter in korte tijd getransformeerd van zorgenkindje tot visitekaartje van Harselaar.

“Het laat zien dat de kantorenmarkt weer aantrekt”, vertelt Gerben Hartkamp van Midden Nederland Bedrijfsmakelaars. Midden Nederland Bedrijfsmakelaars begeleidde de transactie tussen verhuurder Van Herk uit Rotterdam en H&S Group. “De nabijheid van de A1 en het transferium waren uiteindelijk belangrijk voor H&S, net als de snelle beschikbaarheid van het pand.”