BARNEVELD - Bedrijven op Harselaar-West en Harselaar-Oost moeten in september, oktober en november rekening houden met verminderde bereikbaarheid. Dat heeft te maken met wegwerkzaamheden op en rond kruispunten die centraal op het industrieterrein liggen.

In drie fasen worden het kruispunt Harselaarseweg-Industrieweg-Nijverheidsweg, het kruispunt Harselaarseweg-Industrieweg-Energieweg-Baron van Nagellstraat en de omliggendende straten vernieuwd. Per fase worden omleidingen ingesteld, onder meer via snelwegen A1 en A30. Die staan in de ochtend- en avondspits regelmatig vast. Medewerkers, bezoekers en leveranciers moeten daarom rekening houden met extra reistijd.
De werkzaamheden hangen samen met de aanleg van de Harselaartunnel, die eind dit jaar klaar moet zijn. Die tunnel moet de doorstroming van verkeer over Harselaar verbeteren. De gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden kost iets meer tijd dan wanneer alle wegvakken in één keer zouden worden afgesloten, meldt de gemeente. "Dat zou echter niet alleen nog meer overlast geven, maar ook nadelig zijn voor de bereikbaarheid van bedrijven in dit deel van Harselaar en de doorstroming van het overige verkeer."

Bedrijven op Harselaar hebben eind augustus een brief van de gemeente gehad over de werkzaamheden. Alle omleidingen per fase zijn te vinden op www.harselaartunnel.nl