BARNEVELD - Flexibiliteit is van groot belang voor H&S Cleaning. Daarom koos het bedrijf bij de aanschaf van nieuwe heftrucks voor leverancier Itolang, die net als H&S op Harselaar gevestigd is. “In de transportsector is snelheid cruciaal. Snel kunnen schakelen met een lokale partner is dan een groot goed.”

H&S Cleaning, onderdeel van de H&S Group in Barneveld, reinigt tankwagens, IBC’s (1.000 liter containers) en vaten die gebruikt worden in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Na het lossen van deze tanks op de plaats van bestelling zorgt H&S Cleaning voor een grondige in- en uitwendige reiniging van de vervoermiddelen en verpakkingen, waarna deze op locatie of elders weer afgevuld kunnen worden met food- en feed-producten.
Het belang van een grondige schoonmaak wordt door de recente vogelgriepuitbraken onderstreept. “Wij willen ons onderscheiden”, vertelt Wim Schaap, quality field engineer bij H&S Cleaning. “We streven ernaar voortdurend de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Dat verwachten we van onszelf, maar ook van onze toeleveranciers. We kunnen geen moment stilstaan, want dat betekent dat de hele keten daar hinder van ondervindt.”

Lokale partij
Bij de aanschaf van nieuwe heftrucks koos H&S Cleaning daarom bewust voor een lokale partij. “We hebben hier op onze Barneveldse vestiging vijf heftrucks van Itolang rijden. Van het lossen van de IBC’s, vaten en jerrycans op karren voor het schoonmaakproces tot het palletiseren en afleveren in de opslag van de schone exemplaren; de heftrucks zijn van groot belang in het hele productieproces. Het is dan prettig als de leverancier niet zoals veel andere soortgelijke bedrijven in de Randstad zit, maar snel kan handelen mocht er een probleem zijn. Een monteur staat zo op de stoep en het communiceert een stuk makkelijker.”

Flexibiliteit
Itolang is al langer een vaste leverancier van H&S Cleaning. Schaap: “We hebben al eerder gebruikte exemplaren bij hen aangeschaft, waar we zeer tevreden over waren. Bovendien is de service bij Itolang altijd goed. Hun bedrijfscultuur past bij de onze. Het periodiek keuren van de heftrucks doen ze bijvoorbeeld op een moment waarop er ruimte in de agenda is, zodat wij geen afspraak hoeven te maken. Flexibiliteit, meedenken met de klant en oplossingsgericht werken zijn belangrijke waarden bij H&S Cleaning. Hiermee leveren wij toegevoegde waarde. Het is prettig dat onze toeleveranciers dezelfde kwaliteit nastreven.”

www.itolang.nl