Accountantskantoor Visser & Visser (12 vestigingen in Nederland) mag zich een jaar lang ‘Beste werkgever 2018-2019’ noemen in de categorie financiële dienstverlening. Reden genoeg om aan vestigingsdirecteur Jaap van Beek te vragen waaraan dit succes te danken is.

Gefeliciteerd met deze erkenning. Hoe is dat in zijn werk gegaan?
Als je vooruit wilt met je organisatie is de feedback van je eigen medewerkers onmisbaar. Zij weten als geen ander wat er beter, sneller en klantgerichter kan. Daarom hebben we ons net als tientallen andere organisaties in de financiële dienstverlening aangemeld om mee te doen aan dit onderzoek. Onze eigen werknemers hebben ons vervolgens beoordeeld door een uitgebreide vragenlijst te beantwoorden. Bijvoorbeeld over ontwikkelmogelijkheden, onderlinge betrokkenheid, werksfeer en dat soort zaken.    

Wat waren de meest opvallende uitkomsten?
Het was al heel positief dat 85% van de collega’s de moeite heeft genomen om de vragen te beantwoorden. Wat opviel? Bijna niemand wil weg bij Visser & Visser. De ontwikkelmogelijkheden worden gewaardeerd, net als het innovatieve karakter van onze onderneming. Daar zijn we natuurlijk trots op. En helemaal met het oog op de war on talent hebben we nu wellicht een streepje voor op collegabedrijven.

Mensen vinden en ze voor de onderneming behouden. Hoe doe je dat?
Laat het duidelijk zijn: als iemand wil gaan, dan gaat-ie. Maar we doen er hier alles aan om het onze mensen naar de zin te maken. Door een uitdagende omgeving te creëren waarin volop ontplooiing en ontwikkeling mogelijk is. Waar er onderling vertrouwen is, net als openheid in de onderlinge relaties. Waar echte, inhoudelijke aandacht wordt gegeven. En natuurlijk door aandacht te geven aan de binding met onderwijsinstellingen. Want nieuwe mensen zijn altijd nodig.

Hoe druk jij persoonlijk je stempel op het succes van Visser & Visser?
Samen kom je verder, dat is mijn stellige overtuiging. En als je samen iets wilt bereiken, is het nodig om aandacht te hebben voor elkaar. Vitamine A noem ik dat. Een praatje maken, doorvragen naar hoe het gaat. Ook nieuwe dingen initiëren binnen de onderneming past bij mijn manier van zijn en werken. Visser & Visser is een accountantskantoor waarin kennis en innovatie volop tijd en aandacht krijgen.

Wat betekent deze erkenning voor Visser & Visser?

We zijn er trots op. Het geeft natuurlijk een heel positief signaal af. Niet alleen naar onze eigen medewerkers en de potentiële collega’s waarnaar we altijd op zoek zijn, maar ook naar onze klanten en relaties. Het is mooi om dit compliment te krijgen van het personeel, en het schept tegelijkertijd verplichtingen om het blijvend waar te maken. Daar wordt organisatiebreed dan ook intensief over doorgepraat.

www.visser-visser.nl