Wat ik met het ‘o ja’-moment bedoel? Dat is het moment dat m’n gesprekspartner tussen neus en lippen door nog even benoemt dat hij met zijn website ook goed wil scoren in de onbetaalde zoekresultaten bij Google.

Ondernemers (en online marketeers) die zich hier al sinds jaar en dag mee bezighouden zullen erkennen dat je die goede posities niet van de één op de andere dag bereikt, dan wel vast kunt houden. Of anders verwoord: het verkrijgen van goede posities is echt een vak apart en vereist inspanning op het gebied van websitetechniek, populariteit (linkbuilding) en relevante content.

Gebrek aan relevante content
Voor de eerste twee gebieden wordt de bal vaak al bij ons als webbouwer en/of online marketeers gelegd. Dat is echter anders wanneer het om de content (voornamelijk teksten) op de website gaat. Vak- of productspecifieke kennis is dan echt een must.

Kennis die de ondernemer vaak zelf heeft omdat hij uit de eerste hand (zijn klant) hoort in welke behoefte er moet worden voorzien. Het ontbreekt de ondernemer echter vaak aan tijd (en/of zin) om deze kennis aan het papier toe te vertrouwen of te delen met zijn marketing(afdeling). Het gevolg is dat er onvoldoende relevante content op de website staat en een website niet goed/beperkt in Google te vinden is.

De oplossing
Binnen Webleads hebben wij, gebaseerd op ChatGPT, een plugin ontwikkeld die, gebaseerd op relevante zoekwoordcombinaties en zoekintenties, volledig geautomatiseerd titels, descriptions en zelfs complete teksten genereert.

En uiteraard zijn die dan ook gelijk geoptimaliseerd voor Google. Daarmee lost dit het probleem van het zelf (laten) schrijven van relevante content grotendeels op. Grotendeels, want een menselijke eindcontrole is altijd een must!

Webleads websites
O ja, laat ik tussen neus en lippen door het enige nadeel van deze plugin nog even benoemen: het werkt alleen bij websites die door ons ontwikkeld worden. Maar goed, als dat het enige is…

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads; hét internetbureau voor web development en online marketing.

www.webleads.nl