BARNEVELD – In het halve jaar dat Ruben, eigenaar van Luchtenberg Meesters in bomen, lid is van de JOS, heeft hij al de nodige activiteiten bijgewoond. Zijn eerste indruk? “Hoe gevarieerder de club, des te leuker. Mooi dat er steeds meer jonge ondernemers uit verschillende branches lid worden.”

Als gediplomeerd European Tree Worker timmert de 36-jarige vakidioot en ondernemer energiek aan de weg in de regio Barneveld en ver daarbuiten. Met een groeiend team van boomspecialisten focust hij zich volledig op de verzorging van bomen. Een vak apart, vertelt hij, waar hij zijn energie en passie voor bomen volledig in kwijt kan.

Met zijn lidmaatschap van de JOS hoopt hij zijn netwerk te verbreden en te verdiepen. “Natuurlijk heb ik als ondernemer door de jaren heen al een flink netwerk opgebouwd, maar er is altijd meer te ontdekken en te leren. Bovendien denk ik als boomspecialist een mooie aanvulling te zijn op het ledenbestand en ik vind het leuk om te zien dat er steeds meer ondernemers bijkomen die net als ik een groene, agrarische achtergrond hebben. Juist in de verschillen kan je van elkaar leren.”Het bedrijfsbezoek half april bij Tosch Automatisering bijvoorbeeld was een leerzame ervaring, vindt Ruben. “Daar heb ik veel nieuwe dingen gezien en gehoord. Maar ook al is het een heel ander bedrijf dan het onze, er bleken de nodige overeenkomsten te zijn. Ook zij zetten bijvoorbeeld de medewerkers op nummer één. Dat spreekt me wel aan.”

Samen met zijn team van boomspecialisten werkt Ruben dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. “Voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. Dat een boom van tijd tot tijd goed gecontroleerd wordt, is van groot belang. Voor de gezondheid en voor de veiligheid. Als je een boom op eigen terrein hebt staan, dan verwacht de verzekering van je dat hij regelmatig wordt gecheckt. Als je dat niet doet en een boom waait om of er valt een dikke tak op je pand, dan draai je zelf voor de schade op. Wij kunnen deze zorgplicht uit handen nemen door een Visual Tree Assessment, oftewel een boomveiligheidscontrole. We kijken hoe een boom erbij staat aan de hand van allerlei kenmerken. De klant krijgt na afloop een adviesrapport waarin de conditie van de boom beschreven wordt en wat er moet gebeuren om eventuele problemen op te lossen.”

www.luchtenbergmeestersinbomen.nl