Davy (31) en Mitchel (32) van Kruistum puzzelden ruim een jaar op de perfecte meetingbox voor kantoren, hotels en andere drukke ruimtes waar mensen een rustige plek zoeken om te overleggen, te werken of te bellen. Nu zijn de broers klaar om vanuit Barneveld de markt te veroveren.

Tekst en fotografie: Hiemstra Media

Het is één van de grootste ergernissen van veel medewerkers: constant rumoer om je heen. Want al dat geluid is vermoeiend, maakt het lastig om te concentreren en gaat ten koste van je productiviteit. Steeds meer bedrijven zoeken daarom naar manieren om in hun pand plekken te creëren waar medewerkers gefocust kunnen werken.

Een meetingbox is zo’n oplossing. Het is een box van aluminum en glas die je in open ruimtes plaatst, zoals een kantoortuin, de foyer van een hotel of ontvangstruimtes in gemeentehuizen, scholen of zorginstellingen. Met hun bedrijf Entrance ontwikkelden Davy en Mitchel van Kruistum in het afgelopen jaar verschillende van zulke boxen. Van een compacte meetingbox die je gebruikt voor bijvoorbeeld een telefoontje tot een box waar je met 12 personen kunt vergaderen.

Geluidsstil en niet muf
“Een jaar geleden zagen we ergens zo’n box. Dat kunnen we beter, dachten we allebei. We zijn toen in onze werkplaats gaan experimenteren. We hebben vooral veel tijd gestoken in het geluidsstil maken van de box. De wand van onze meetingbox bestaat uit vier lagen, die allemaal een eigen functie hebben. De ene laag absorbeert geluid, de andere isoleert. Op die manier is de box écht geluidwerend van buiten naar binnen en andersom”, vertelt Mitchel.

Ook schakelden de broers een expert in op het gebied van ventilatie. “Veel meetingboxen zijn muf en warm als je er een uurtje in zit. In onze box zit een klimaatsysteem waarmee je de temperatuur constant kunt houden en er steeds verse lucht binnenkomt. Daardoor kun je er de hele dag in werken”, vult Davy aan.

Duurzame materialen
Ook duurzaamheid was een belangrijk speerpunt in het R&D-proces, vertellen de broers. Zo zijn de profielen van de Entrance meetingboxen gemaakt van gerecycled aluminium. En de binnenwand van de boxen bestaat uit een vilt dat gemaakt is van gerecyclede plastic-flessen. “Maar misschien wel het meest duurzame is dat onze boxen demontabel zijn”, zegt Davy. “Je kunt ze dus een andere plek en functie geven als dat nodig is.”

De boxen worden niet alleen casco geleverd, je kunt ze ook laten inrichten met (vergader)tafels, stoelen, beeldschermen en meer. Hiervoor stelde Entrance een eigen collectie samen. Verder is het mogelijk om de binnenwanden in je eigen huisstijl te laten uitvoeren, logo’s aan te brengen of een buitenwand te upgraden met bijvoorbeeld een plantenwand. En wil je een meetingbox met een exclusieve boardroom-uitstraling, dan werkt Entrance samen met de interieurdesigners van Hora.

Roots in automatische deuren
Met de lancering van de meetingboxen schrijven de broers een nieuw hoofdstuk van hun ondernemersverhaal. Een kleine vijf jaar geleden namen ze een klein Barnevelds bedrijf in automatische schuifdeuren over. Verstand van die deuren? “Dat hadden we niet”, lacht Davy. “We hebben nachten doorgebracht in de werkplaats. Haalden we die deuren helemaal uit elkaar om uit te vinden hoe ze precies werkten.” Inmiddels geldt Mitchel - de technische man van het duo - als één van de experts in Nederland op het gebied van deurautomatisering. En groeide Entrance als kool. Inmiddels werken er vijftien medewerkers en levert, installeert en onderhoudt het Barneveldse bedrijf door heel Nederland automatische deuren en deurautomaten.

Bouw van nieuwe productiehal
De productie van die deuren vindt plaats in een ruimte op bedrijventerrein De Valk in Barneveld. Dit jaar breidt het bedrijf op eigen terrein uit met een fabriekshal om de productiecapaciteit te vergroten. In de meetingboxen van Entrance zit natuurlijk ook een automatische schuifdeur. “Je hebt daardoor niet de draaicirkel van een scharnierdeur, waardoor je de beschikbare ruimte beter kunt benutten. De schuifdeur werken via magneten, daardoor is de deur ook nog eens onderhoudsvrij”, zegt Mitchel.

Niet alleen de twee broers zijn enthousiast, het orderboek van Entrance is al behoorlijk gevuld. “We hebben net de eerste boxen gemonteerd en zijn lekker op gang met de productie”, vertelt Davy. “Onze ambitie is om uit te groeien tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt. We onderscheiden ons daarbij met een hogere kwaliteit en een eleganter design dan andere boxen. Bovendien maken en monteren we de boxen zelf, terwijl veel andere boxen uit het buitenland komen.”

Dromen over de grens
Voor de lange termijn zijn de dromen nog groter. Het ultieme doel is de ontwikkeling van een DIY-variant. Een meetingbox die klanten zelf in elkaar kunnen zetten. “Daarmee kunnen we ook de grens over naar bijvoorbeeld Duitsland”, blikt Davy vooruit. Het is typerend voor de drive van de in Harskamp-woonachtige ondernemer. “Ja, dat ondernemende zit in de familie en heeft er bij mij altijd al ingezeten. Als ik een kans zie, dan ga ik er voor.”

Het geheim achter de snelle groei van Entrance? “Groot denken, maar kleine stapjes zetten. En heel hard werken. We hebben eindeloos gepuzzeld om onze meetingboxen steeds nóg een beetje beter te maken. Als we een ingeving hadden, belden we elkaar soms diep in de nacht. Succes komt je niet aanwaaien en met een goed idee alleen ben je er nog niet. Het vraagt doorzettingsvermogen en je moet vasthouden aan je visie als je een verschil wilt maken in jouw markt.”

www.entrancemeetingboxen.nl