Wie de showroom van HORA binnenloopt wordt omringd door exclusieve merken en meubelen. Van heerlijke loungesets tot prachtige eethoeken. Sinds de introductie van ‘The Living Experience’ - de interieurafdeling van HORA - heeft het Barneveldse bedrijf zich ontpopt tot de enige speler in het hogere segment van de Nederlandse markt dat een compleet interieur en buiteninrichting ontwerpt.

HORA staat bekend om de prachtige Italiaanse stijlen en luxe meubelen. Met merken als Minotti, B&B Italia, Porro en Living Divani bedient HORA het hogere segment van woninginterieur. Eerst alleen voor outdoor en de slaapkamer, maar nu ook voor het totale interieur. “We kregen steeds meer aanvragen voor totaal ontwerpen. Niet alleen de slaapkamer, maar ook de woonkamer, het kantoor en de hal”, vertelt directeur Rudi Hooijer. “Het was een logische stap om ook interieur te gaan doen.”

Ontwerp op maat
Nu de woningmarkt weer aantrekt, ziet HORA ook het aantal aanvragen voor complete interieurontwerpen stijgen. “Klanten willen een kloppend geheel”, zegt Rudi. “Alles moet op elkaar aansluiten. En daar is vakkennis voor nodig. Onze stylisten hebben veel ervaring met tal van stijlen en wensen: zij zijn in staat om creatief en op maat te adviseren.”

Bij HORA wordt veel tijd en aandacht besteed aan het achterhalen van de wensen voor een interieur. Deze wensen worden vertaald in een 3D-ontwerp dat visueel laat zien hoe het interieur eruit komt te zien. “Dat is een service die door onze klanten enorm gewaardeerd wordt”, vertelt mede-eigenaar Matthias Bruinekreeft. “Wij geloven sterk in visualisatie. We vertalen wensen en ideeën in ontwerpen en denken verder dan een stijl en de kleuren. Er wordt rekening gehouden met factoren als ruimte en lichtinval. En we denken ook aan details zoals de keuze voor stoffen en accessoires.”

Gratis in de winkel
Voor liefhebbers van interieurstyling heeft HORA een uniek gebaar. Onlangs is de tweede editie van het 300 pagina's dikke HORA Book uitgekomen. Een luxe boek vol inspiratie over interieurstyling in woonkamer, slaapkamer en tuin. Momenteel al online te koop via de website, maar wie de showroom bezoekt krijgt hem cadeau. “Het is een prachtig boek geworden met verhalen over ons, de verschillende woonstijlen en onze exclusieve merken. Wij zijn super trots op het resultaat!”, aldus Rudi en Matthias.

De showroom van HORA op bedrijventerrein De Briellaerd in Barneveld is dagelijks geopend.

horabarneveld.nl