BARNEVELD - Al je dagelijkse personeelszaken centraal geregeld tegen voorspelbare maandelijkse kosten. Met dat nieuwe concept schudt Cooster HR Service uit Barneveld de markt op. “Je bent in één keer van al het gedoe af!”

Is mijn arbeidsvoorwaardenpakket nog wel actueel in deze arbeidsmarkt? Wat kan en moet ik doen nu mijn medewerker langdurig ziek is? Hoe voorkomen we onnodig verzuimkosten? Hoe zorgen we ervoor dat we juist in deze krappe markt nieuwe collega’s vinden? Het is slechts een greep uit de HR-vragen die spelen bij mkb-bedrijven. En meestal komen die vragen op het bordje van de ondernemer zelf terecht.

“Als je zo’n 10 tot 75 medewerkers in dienst hebt ben je te groot om alles zelf te blijven regelen, maar te klein voor een eigen HR-afdeling. Een eigen HR-medewerker aannemen is namelijk een flinke kostenpost. Daar komt nog bij dat je binnen HR tegenwoordig tal van specialismen hebt, waardoor het bijna onmogelijk is om iemand te vinden die je op alle HR-vraagstukken kan ontzorgen.” vertelt Mirjam de Winter.

Compleet ontzorgd in HR
De Winter is directeur van Cooster HR Service, een nieuwe speler op de Barneveldse markt die onlangs een oplossing introduceerde voor mkb’ers die geen gedoe meer willen hebben op het gebied van personeelszaken en tegelijkertijd goed werkgeverschap willen tonen. Kern van het concept? Alles wat je als werkgever op personeelsgebied vaak nodig hebt zit gebundeld in een abonnement. Van je salarisadministratie tot de verlofregistratie, van arbeidscontracten tot een digitaal personeelsdossier en van het verlagen van je verzuimkosten tot eerstelijns HR-advies.

Verzuimkosten terugdringen
Een van de belangrijkste HR-hoofdpijndossiers van mkb-ondernemers? Dat is de omgang met verzuim, weten ze bij Cooster HR Service. “Je raakt vaak direct de grip kwijt op het moment dat een medewerker zich ziek meldt. Laat staan dat iemand voor de derde keer in korte tijd ziek is. Als werkgever mag je er eigenlijk niks over vragen en de arbodienst komt meestal pas na zes weken in actie”, vertellen Jan Evers en Frank Hartkamp van OPherstel, verzuimpartner van Cooster HR Service. “Ondertussen zit jij met een gat in de planning en lopen de kosten op, want een gemiddelde verzuimdag kost zo’n 400 euro. Dat zorgt voor grote frustraties bij werkgevers en collega's.”

Cooster HR Service pakt het daarom anders aan. “Een zieke medewerker heeft bij ons binnen 24 uur contact met een paramedisch specialist, die ook daadwerkelijk mag vragen wat er aan de hand is. Deze specialist komt nog diezelfde week in actie over de inzetbaarheid van de medewerker. Op deze manier beperken we onnodig kortdurig én langdurig verzuim waarmee je tegelijkertijd veel onzichtbare ziektekosten bespaart.”

Kort na de lancering merkt De Winter al dat het concept aanslaat bij mkb-ondernemers in de regio. “Het overzetten van de salaris- en personeelsadministratie is vaak een drempel voor werkgevers, maar ook dit stuk nemen we van je over. We richten alles voor je in. Ook geen gedoe meer? Cooster HR Service komt langs en doet een kosteloze HR-scan waarmee jij direct weet waar jij aan toe bent en of het wat voor jou is.”

coosterprofessionals.nl/hr-service