BARNEVELD - De derde editie van Hét Preuvenement, het proeffestijn dat eind augustus wordt gehouden op het Theaterplein in Barneveld, wordt uitgebreid en nog professioneler. De zakelijke belangstelling voor het evenement is groeiende.

Dat meldt Gert Ansink namens het bestuur dat de organisatie van het evenement in handen heeft. Hét Preuvenement wordt dit jaar gehouden op woensdag 29 en donderdag 30 augustus. Op het theaterplein presenteren zich dit jaar vijftien tot zeventien restaurants. “Er is veel belangstelling vanuit de lokale horeca, maar we willen wat het aantal ‘standhouders’ niet verder groeien. Bij een nieuwe aanvraag wordt steeds zorgvuldig bekeken of het echt een toevoeging is voor Hét Preuvenement. Dit jaar doet Italiaans mediterraans restaurant Mio Girasole aan de Kampstraat bijvoorbeeld voor het eerst mee met een mobiele houtoven.’’
Ook zakelijk groeit de interesse om het evenement te ondersteunen. “We hebben elk jaar grote publieke belangstelling en we verwelkomen op het evenement naar verhouding veel ondernemers. Dat maakt sponsoring ook steeds interessanter. Het bestuur is in gesprek met een aantal mooie bedrijven dat Hét Preuvenement wil ondersteunen. Al met al zien we uit naar een mooie nieuwe editie waarbij we mikken op 4000 bezoekers.’’ Ook dit jaar wordt er weer een Preufaward uitgereikt. Deze bokaal werd vorig jaar gewonnen door restaurant Kuhlman.

preuvementbarneveld.nl