BARNEVELD - Tijdens de eerste editie van de FoodValley ICT Awards is Fancit in de prijzen gevallen. De Kootwijkerbroekse IT-dienstverlener won de award in de categorie Most excellent System & Service Company.

Fancit realiseert en beheert IT-bedrijfsomgevingen. De onderneming van Mathias Weststrate (foto) en Henk Jansen groeit sterk, mede door een simpele focus: op de werkvloer moet IT 'werken', in de directiekamer moet duidelijk zijn hoe IT bijdraagt aan de organisatie en wanneer welke keuzes gemaakt moeten worden. Op termijn wil het Kootwijkerbroekse bedrijf vestigingen op meerdere plaatsen in Nederland openen.

Naast Fancit waren nog vier bedrijven uit de gemeente Barneveld genomineerd voor een award. Het ging om Conview Care, Covide en Phoundry uit Barneveld en Wentzo Wireless uit Garderen. Zij grepen naast de hoofdprijzen. De FoodValley ICT Awards zijn een initiatief van ICT Valley en de ICT Campus. De awarduitreiking in De Basiliek in Veenendaal vormde de aftrap van Taste of IT. Dat is een initiatief om de ICT-sector van FoodValley op de kaart te zetten, samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid te versterken en een innovatief ICT-klimaat te realiseren.