BARNEVELD - Een eerste indruk op klanten kan je maar één keer maken. Daarom laat technisch dienstverlener Leertouwer het schilderwerk van haar pand jaarlijks nalopen door de vakschilders van schildersbedrijf R. van de Beek.

Wie binnenstapt bij Leertouwer ziet ‘m direct: de trap in de centrale hal. Met zijn witte stalen frame en lichte, houten treden en leuningen is het een echte eyecatcher. Maar wel een eyecatcher die heel wat te verduren krijgt, want hij wordt elke dag door honderden schoenen getreden.

Schoenen die regelmatig nat en soms vies zijn. Toch zie je geen vale treden of slijtageplekken. Sterker nog, de trap glimt en blinkt alsof hij gloednieuw is. “En dat terwijl hij er al 23 jaar staat”, verklapt Leertouwer-directeur René van der Boon. “Dat hij er zo verzorgd uitziet, komt omdat we ‘m elk jaar laten bijwerken.”

Van wanden tot kozijnen en frame
De schilders van R. van de Beek verzorgen ook ander schilderwerk voor Leertouwer. Denk bijvoorbeeld aan het sauzen van kantoorwanden, onderhoudswerk aan kozijnen of schilderwerk na verbouwingen of uitbreidingen. “Ik loop jaarlijks samen met onze gebouwbeheerder en Rudy van de Beek een rondje. Dan kijken we wat er nodig is en wordt dat  vervolgens uitgevoerd.”

Daarbij leunt Van der Boon op de vakkennis en het advies van het Barneveldse schilderbedrijf. “Op het dak van ons pand staat bijvoorbeeld een stalen frame met zonnepanelen. Dat frame heeft veel te verduren door weer en wind. Ik vind het belangrijk dat dat er netjes uit blijft zien, omdat je het vanaf de weg ziet. Daar denken ze goed over mee.”

Faire prijs, goede samenwerking
De relatie tussen Leertouwer en R. van de Beek Schilders bestaat al meer dan 40 jaar. “Duurzaamheid zit niet alleen in hoe je het milieu ontziet, maar ook in hoe je omgaat met klanten en leveranciers. Wij streven naar duurzame partnerships en deze samenwerking is daar een goed voorbeeld van. Het schilderwerk is altijd keurig verzorgd, de prijs is fair en ze proberen overlast voor ons te voorkomen door bijvoorbeeld schuurwerk aan de trap uit te voeren in de vakantieperiode. Verder is de afstemming goed en als er een keer iets misgaat, lossen ze dat netjes op. Op die momenten bewijst een partnership zich voor mij.”

Leertouwer is als technisch dienstverlener gespecialiseerd in alle facetten van de elektrotechniek. Vaak neemt het bedrijf daarbij een rol als systeemintegrator op zich en ontwerpt, realiseert en onderhoudt het technische systemen waarin elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT optimaal functioneren. Bij het Barneveldse familiebedrijf werken zo’n 180 medewerkers.

Kwaliteit en netheid als visitekaartje
“Als technisch dienstverlener weten we als geen ander hoe belangrijk goed preventief onderhoud is. Uiteindelijk werkt dat altijd kostenbesparend. Dat is met het schilderwerk van ons pand ook zo. Daar komt bij dat ik veel waarde hecht aan onze uitstraling, maar ook aan de netheid en kwaliteit van ons werk. Die kwaliteit is één van onze visitekaartjes, maar dan moet natuurlijk wel het hele verhaal kloppen en ook je eigen pand er strak uitzien. Daar draagt het schilderwerk van R. van de Beek aan bij.”

www.beekschilders.nl