KOOTWIJKERBROEK - Met een breed arsenaal aan praktische trainingen en opleidingen, deskundig advies en veiligheidsproducten, bouwt het team van Fire Prevent vanuit hun unieke locatie in Kootwijkerbroek aan een groeiende klantenkring. Belangrijkste drijfveer? Bedrijven helpen een veilige werkomgeving te creëren.

Het is net even rustig deze maandagmiddag op het terrein van Fire Prevent. Maar wie een uurtje eerder was gearriveerd, was getuige geweest van een heuse brand op het terrein van de Kootwijkerbroekse specialist in brandbeveiliging, advies, preventie en opleidingen. Onder leiding van een ervaren instructeur kreeg een tiental cursisten tijdens een herhalingstraining BHV de opdracht om ‘voor het echie’ een containerbrand te blussen.

Bij Fire Prevent staan de bedrijfshulpverleningstrainingen (BHV) centraal, vertelt Henk Vermaas van Fire Prevent. En laat de locatie aan de Drieënhuizerweg zich hier nou uitstekend voor lenen. Elke dag maken tientallen cursisten gebruik van de moderne trainingsruimtes die speciaal zijn ingericht voor een leerzame en praktische ervaring.

Ook wordt de buitenruimte volop benut. “Iedere training is niet alleen informatief, maar ook interactief en praktisch. Deelnemers leren essentiële vaardigheden, zoals het herkennen van brandrisico’s, effectief reageren in noodsituaties en het verlenen van eerste hulp. We gebruiken zoveel mogelijk realistische scenario’s, om ervoor te zorgen dat deelnemers goed voorbereid zijn op echte situaties. Zodat ze met vertrouwen handelen in geval van een calamiteit.”

Henk Vermaas is inmiddels twee jaar werkzaam bij Fire Prevent maar kan bogen op meer dan drie decennia aan ervaring in de veiligheidsbranche. Vergelijkingsmateriaal te over dus. “Fire Prevent steekt er met kop en schouders bovenuit in deze markt”, kan hij concluderen. “Zulke gepassioneerde en vakbekwame instructeurs als hier werken, dat kom je niet vaak tegen. Half werk komt hier in het woordenboek niet voor. Een voorbeeld? Iedere cursist heeft tijdens een brandoefening een blusser in de hand en bij een reanimatieoefening komt elke deelnemer aan de beurt. Niet alleen kijken, maar leren door te doen. Dat geeft een enorme voorsprong als er écht nood aan de man is.”Naast de trainingen speelt Fire Prevent een belangrijke rol als adviseur voor ondernemers. Want brandveiligheid is niet alleen wettelijk verplicht; het is ook een verantwoordelijkheid naar je medewerkers toe, geeft Vermaas aan. Een belangrijk aspect hiervan zijn bijvoorbeeld de ontruimingsplattegronden. “Die zijn cruciaal voor een snelle en veilige evacuatie in geval van brand of andere noodsituaties. We ondersteunen bedrijven bij het opstellen en actualiseren van deze plattegronden, zodat ze aan alle vereisten voldoen en duidelijk zijn voor iedereen.”

www.fireprevent.nl