BARNEVELD - Tijdens een drukbezocht evenement in Wageningen is onlangs de Innovatieprijs Regio Foodvalley uitgereikt. Saia Agrobotics – dat met robots de glastuinbouw vernieuwt – ging met de award naar huis. De publieksprijs was voor Upstream Foods, dat vis maakt zonder het te vangen.

Meer dan vijftig bedrijven hadden zich aangemeld voor de derde editie van de Innovatieprijs. Er stonden dit jaar geen Barneveldse bedrijven op het podium, maar innovatiemakelaar Sina Salim raadt lokale ondernemers aan om volgend jaar zeker een nieuwe poging te wagen.

Inhoudelijke PR-boost
“Een nominatie of award is ontzettend waardevol voor je bedrijf. Zowel in de regio als daarbuiten wordt deze prijs in de gaten gehouden, bijvoorbeeld door ministeries. Het geeft je naamsbekendheid een enorme boost met inhoudelijke pr, maakt het makkelijker om financiering op te halen en opent deuren die anders gesloten blijven”, vertelt Sina Salim, innovatiemakelaar bij RCT Gelderland. Niet alleen technologische innovaties komen in aanmerking voor de Innovatieprijs, de jury kijkt naar verschillende factoren. Van de maatschappelijke relevantie tot de business case van een innovatie.

Naast de innovatieprijs wordt er ook een ICT Award uitgereikt. Die ging dit jaar naar BFG Warehousing, dat een forecastingtool ontwikkelde om voedselverspilling in de retail tegen te gaan.