BARNEVELD - Lobbyen en de belangen van Barneveldse bedrijven behartigen; de BIK kan het als geen ander. Maar de netwerkfunctie van de ondernemersvereniging is minstens zo belangrijk. Daarom heeft  de BIK ook in 2017 weer de nodige bijeenkomsten in petto voor haar leden. 

De kop is er al af. De gezamenlijke BIK & JOS Nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door Hester Vernooij en Heleen Kleijer samen met de JOS, was het officiële startschot van wat weer een inspirerend jaar moet worden. Traditiegetrouw nemen Jan van Iwaarden en Joop van Veelen - 'wij zijn de feestcommissie' - na die receptie het organisatiestokje over.

Hun doel? “We willen onze leden een inhoudelijk sterk programma bieden. Een programma dat actueel en praktisch is en aansluit bij de agendapunten van de BIK”, vertelt Van Iwaarden. Neem bijvoorbeeld de Algemene Leden Vergadering op 13 april. Die vindt dit jaar plaats bij Wageningen Universiteit. “Een inspirerende locatie die aansluit bij het thema food, dat voor veel Barneveldse bedrijven belangrijk is”, zegt Joop van Veelen.
Verder staan er dit jaar enkele bedrijfsbezoeken op het programma. Zo gaat de BIK langs in ondernemend Kootwijkerbroek. “We willen graag meerdere bedrijven bezoeken. Die bedrijfsbezoeken zijn altijd populair, omdat ondernemers graag bij elkaar in de keuken kijken. Het biedt je nieuwe inzichten die je kunt toepassen in je eigen onderneming”, aldus Van Iwaarden.

Mogelijk volgen er ook nog inhoudelijk georiënteerde bijeenkomsten over specifieke thema's die ondernemers in de gemeente Barneveld bezighouden. Zo vonden er eerder themabijeenkomsten plaats over de participatiewet.
De kracht van de BIK-evenementen? Dat is de combinatie van inhoud én ontmoeting, zeggen Van Veelen en Van Iwaarden. “Je schiet makkelijk even iemand aan en kunt snel nieuwe contacten leggen. En dat op een manier die veel laagdrempeliger is dan een officieel zakelijk telefoontje. We stimuleren de verbinding tussen ondernemers ook actief, bijvoorbeeld door gezamenlijke activiteiten met de JOS te organiseren. Er komen ook altijd veel leden op af. Als we gastsprekers op een bijeenkomst hebben, zijn die vaak verbaasd. Zoveel ondernemers die bijvoorbeeld een ALV bijwonen? Dat maken ze zelden mee.”