BARNEVELD – Gideon Aalvanger sloeg dit seizoen twee vliegen in één carrièreklap. Eerst solliciteerde hij met succes bij Barneveld Tomorrow.  Vervolgens werd hij door datzelfde Barneveld Tomorrow gematcht met Kommer Transport.

Als eerstejaarsstudent Bedrijfskunde wilde hij graag een bijbaan met meer raakvlakken met het bedrijfsleven dan zijn jarenlange baantje bij een Barneveldse snackbar, vertelt Gideon. Sinds september vorig jaar doet hij allerhande werkzaamheden op de burelen van Barneveld Tomorrow, zoals het verwerken van aanmeldingen van studenten en betrokken bedrijven, het opstellen van contracten en het beheer van de website.

Ervaring opdoen
“Ik wilde graag meer uren maken, en tijdens mijn werk kreeg ik een vacature onder ogen van Kommer Transport. Daar ben ik in januari begonnen als administratief medewerker. Ze werken daar sinds kort met een nieuw systeem, dat helemaal geënt is op de transportwereld. Alle gegevens en data, ook van de afgelopen jaren, moeten daarin worden ingevoerd. Een mooie klus om op te pakken en zo de kans te krijgen in een professionele werkomgeving ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik denk dat je ook tijdens een bijbaan als deze altijd meer leert dan je denkt. Het is echt interessant om kennis te maken met de transportwereld. Ook al doe ik veel herhalend werk,  ik pik wel veel op van de omgeving, de processen en de werkstructuren. En daar zou ik anders geen weet van hebben.”

Nieuw netwerk
Als baanzoekende student had hij het geluk dat hij als interne medewerker dicht bij het vuur zat, blikt hij terug. En hij prijst zichzelf gelukkig met de twee bijbanen die hij naast zijn studie kan doen. Ook tijdens zijn opleiding bleek zijn nieuwe netwerk goed van pas te komen. “We moesten voor school een marktonderzoek doen en daar zelf een opdrachtgever voor vinden. Die heb ik met hulp van mijn contacten bij Barneveld Tomorrow gevonden bij Living Lab Regio Foodvalley Circulair. Ook heb ik medestudenten aan een match kunnen helpen via Barneveld Tomorrow. Zo zie je maar waar een netwerk als dit goed voor is.”

www.barneveldtomorrow.nl