De Barneveldse onderneming Aminola was bij de start van Barneveld Tomorrow een van de eerste bedrijven die zich aansloot als vriend. Het internationaal opererende bedrijf groeit gezond en zet daarvoor tot op de dag van vandaag graag de denk- en doekracht in van hoogopgeleide studenten uit de regio Barneveld.

Aminola levert plantaardige ingrediënten voor levensmiddelen, huisdiervoeding en visvoer. “Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraten voor vlees- en zuivelalternatieven als een plantaardige burger of een veganistisch toetje”, vertelt directeur Dick van Beek. “Maar ook eten voor huisdieren als honden en katten, en voeding voor kweekvissen wordt steeds vaker deels plantaardig.”Deze plantaardige ingrediënten (denk aan bloem, eiwitconcentraat, vezels en zetmeel van gele erwt, lupine, tuinboon en meer) worden aan Aminola geleverd door een geselecteerd aantal partners in tientallen verschillende landen, om vervolgens verwerkt te worden door producenten van voedsel en diervoeding.

Het internationale karakter en de duurzame missie van de onderneming vormt voor studenten en pas-afgestudeerden een aantrekkelijk element aan de werkomgeving van Aminola, vertelt Van Beek. “We zijn een internationale organisatie die zich inzet voor een duurzame voedselvoorziening. We zijn continu in beweging en in het verlengde daarvan ontwikkelen studenten volop mee.”

Door de samenwerking met Barneveld Tomorrow worden er regelmatig vacatures ingevuld door hoogopgeleide, jonge talenten uit de regio Barneveld. “Er werkt nu bijvoorbeeld een student Commerciële Economie die naast de afronding van zijn studie vier dagen per week een commerciële functie invult. En een student die momenteel twee scripties schrijft voor twee masters en drie dagen per week wordt ingezet als kwaliteitsmanager. We zijn heel blij met dit jonge talent!”

www.barneveldtomorrow.nl