BARNEVELD - Intratuin Barneveld heeft groen licht gekregen om uit te breiden. Dat is volgens het tuinwarenhuis nodig om in te spelen op de toenemende behoefte naar beleving bij shoppend publiek.

De plannen omvatten een uitbouw op het parkeerterrein aan de zijkant van het pand en het overkappen van een deel van het buitenterrein. Dat schept ruimte om de horeca te verplaatsen naar en uit te breiden op de eerste verdieping. Daar komt ook een landwinkel, in samenwerking met Boerenhart. Horeca blijft een ondergeschikte rol spelen, staat in het plan dat Intratuin Barneveld bij de gemeente indiende, maar met een zelfstandig karakter en eigen dynamiek. "Als gevolg dient ook gedacht te worden aan uitloopuren na sluitingstijd."

De nieuwe weg die Intratuin Barneveld inslaat volgt op een uitdagende periode die het tuincentrum doormaakte. Door de gevolgen van de crisis ging het landelijk toonaangevende tuincentrum in 2014 failliet, waarna oud-eigenaar Ton Uljee en zijn zoon Lukas weer instapten. Hun sterkere focus op horeca heeft alles te maken met veranderende consumentenbehoeften. Volgens Intratuin Barneveld zijn klanten bereid om meer te betalen voor iets bijzonders, maar dat moet dan ook echt bijzonder zijn. Ook wil Intratuin Barneveld in 2020 zeker 40% van de omzet halen uit ‘new business’.

Voor de plannen moest het bestemmingsplan van het complex aan de Burgemeester Aschofflaan gewijzigd worden. Dat leverde geen bezwaren op.