BARNEVELD - Het slimme horloge gaat het leven gemakkelijker maken. Maar hoe slim is zo’n smartwatch eigenlijk? Inderdaad, zo slim als de apps die ervoor zijn gemaakt. iOnline heeft al een aantal apps klaarstaan om direct in te springen op de onlangs aangekondigde lancering van de Apple Watch.

Na de smartphone en tablet staat met de smartwatch de volgende grote revolutie voor de deur, zo voorspelt Marco Groenendijk van iOnline. ,,Men vraagt zich nu nog af wat het nut ervan is, maar ik voorspel dat het door de lancering van de Apple Watch heel hard zal gaan. Hiermee transformeert de gadget voor nerds in een nuttig en chic sieraad voor iedereen. Wij ontwikkelen al mobiele apps voor iOS, Android en Windows, maar met de smartwatch apps zijn we klaar voor de volgende stap.”

De smartwatch brengt de telefoon nog dichterbij. ,,Met een korte blik op het horloge of door een trilling ben je op de hoogte van binnenkomende meldingen, zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken tijdens een vergadering of afgeleid wordt van het verkeer”, vertelt Groenendijk. ,,Een telefoon is al langer geen communicatiemiddel op zich. Het is een tool voor apps die jouw leven makkelijker maken. De telefoon is de computer en het slimme horloge het beeldscherm. Of je nu de beurskoers of camerabeelden op je werk bekijkt, je mail leest of het horloge gebruikt als navigatie of fitnesstool, het kan allemaal.”

De mogelijkheden voor smartwatch apps zijn net zo eindeloos. ,,Consumentengedrag monitoren of gewoon het leven makkelijker maken, alle ideeën van onze klanten zijn om te zetten in een nuttige app. iOnline is een dienstverlener, wij vinden het vooral leuk om de apps te ontwikkelen. De visie van iOnline is helder. Wie zijn klanten de weg wil wijzen moet zelf voorop lopen. Met deze slimme horloges zien we een compleet nieuwe ontwikkeling ontstaan. Watch my words!”

www.ionline.nl