BARNEVELD - Hoe lang hij met zijn onderneming Jan van Delen al lid is van de businessclub van SDVB? Tientallen jaren, schat Marco van Delen in. Het familiebedrijf is een oude bekende op de club: sinds 2003 wordt het Eerste en ook andere elftallen met een Van Delen-bus vervoerd richting uitwedstrijden.

Hoewel hij waterpolo en tennis verkoos boven voetballen en het tegenwoordig liever houdt bij een fietstocht met bekenden of een wandeling met de hond, zijn de velden van SDVB bekend terrein voor Marco van Delen. Diverse familieleden en vrienden spelen voor de Barneveldse club en kunnen regelmatig op zijn support rekenen. Ook op de businessclub is hij regelmatig aanwezig. Vooral de georganiseerde bedrijfsbezoeken zijn interessant, vindt hij. “Het is leuk om achter de voordeur van Barneveldse collega-bedrijven te kijken. Onlangs ben ik bijvoorbeeld bij Auto Versteeg Buurman geweest. En ook het bedrijfsbezoek aan EeStairs was de moeite waard.”

Jan van Delen kwam in nieuw vaarwater terecht na de fusie met touringcarbedrijf Hellingman in Zaandam. Anno 2024 rijden er 50 bussen onder deze naam door Nederland. Dertien bussen waarop de naam Van Delen prijkt, rijden in de regio Barneveld. “We zijn echte allemansvrienden, ons klantenbestand is heel divers. We doen dagtochten, meerdaagse reizen, schoolreizen, vervoer van wintersporters en steeds vaker bedrijfsuitjes waarvoor we alles van a tot z kunnen regelen. We rijden ook veel voor Barneveldse ondernemingen die regelmatig buitenlandse bezoekers over de vloer krijgen. We halen ze vaak op vanaf het vliegveld en doen dan diverse bedrijfsbezoeken in twee of drie dagen met deze gasten.”

www.vandelen.nl